11.11.2006.      

Autor: Goran RazićPhoto: Marlies Schild, Zoom Agence; Ana Jelušić, Cro Ski 

Levi, SL (ž) - Pobjeda Schild, Ana odlična 4.!

Jutarnja trka pod svjetlima reflektora, neuobičajen prizor, no za Finsku u ovo doba godine nije. Završila je prva utrka Svjetskog kupa za skijašice u sezoni 06/07., koju je osim pobjede Marlies Schild, obilježila fenomenalna vožnja naše Ane Jelušić!

Ana Jelušić je prvu vožnju odvezla odlično. Vrlo dobro odvežen prijelaz iz položenog dijela u glavnu strminu, donio joj je u konačnici prve vožnje čak drugo mjesto u poretku. No ugodnim iznenađenjima u prvoj vožnji ovdje nije bio kraj. Njemica Sousanne Riesch, 19-godišnja mlađa sestra popularnije Marie Riesch, sa startnim brojem 48, završila je prvu vožnju na čak petom mjestu (!), dok je i u drugoj vožnji dokazala da se na nju može najozbiljnije računati. Za razliku od Ane Nika Fleiss, na žalost, nije uspjela doći do cilja prve vožnje. Odustala je nakon krivog ulaska u jedna vrata, u kojima je ostala na gornjoj skiji, što je rezultiralo gubitkom ritma i odustajanjem.

U svom premijernom nastupu na nekoj od utrka FIS Svjetskog kupa, i 16-godišnja Sofija Novoselić, kao naša treća predstavnica danas, u konačnici je stigla do cilja te zauzela završno 43. mjesto, sa zaostatkom od 4.72 sekunde u odnosu na najbržu Marlies Schild.

Anja Paerson, od koje se možda najviše očekivalo, prvu vožnju je završila na za nju relativno slabom 12. mjestu, čime je dokazala da još uvijek nije ušla u top formu za ovu sezonu.

Druga vožnja, na stazi Levi Black, koja je bila kraća za 5 vrata u odnosu na prvu, donijela je ponešto drugačiji rasplet. Amerikanka Resi Stiegler odvezla je vrlo agresivnu i kvalitetnu drugu vožnju, te je dugo vremena držala drugo mjesto, dok je Austrijanka Michaela Kirchgasser zauzela vodeću poziciju pred izlazak na stazu najboljih u prvoj vožnji. Nju je na vrhu poretka smijenila tek Austrijanka Kathrin Zettel, sa solidne obje vožnje.

Ana Jelušić je drugu vožnju odvezla u manirima prve. Sigurno, agresivno i s točnom putanjom te vrlo sitnim greškama. Ukupno 4. mjesto Anin je rezultat karijere, čime je još jednom potvrdila odličan rad u pripremnom razdoblju, te svoj veliki talent. Marlies Schild, pobjednica utrke, odvezla je solidnu vožnju, s tek jednom greškom u sredini staze, no zaliha koju je stekla pred suparnicama bila je dovoljna za sigurnu pobjedu.

Čestitke Ana!

Poredak prvih deset natjecateljica:

1. SCHILD Marlies (AUT) 1:45.66
2. HOSP Nicole (AUT) +0.80
3. ZETTEL Kathrin (AUT) +1.17
4. JELUŠIĆ Ana (CRO) +1.26
5. RIESCH Susanne (GER) +1.64
6. BERGMANN-SCHMUDERER Monika (GER) +1.78
7. KIRCHGASSER Michaela (AUT) +1.86
8. BORSSEN Therese (SWE) +2.26
9. PIETILAE-HOLMNER Maria (SWE) +2.27
10. STIEGLER Resi (USA) +2.30
...
43. NOVOSELIĆ Sofija (CRO) + 4.72
FLEISS Nika (CRO) - nije završila prvu vožnju

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 244082
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr