19.04.2007.      

Autor: Goran RazićPhoto: Scott Macartney, Jonathan Selkowitz 

Macartney ponovo osvojio "Arctic man"

Američki reprezentativac, specijalist za brze discipline, ubilježio jednu pomalo neobičnu pobjedu. Ovoga puta u nekonvencionalnoj utrci u Hoodoo Mountains-u na Aljasci.

Arctic man – tradicionalno je natjecanje koje se sastoji od kombinacije skijanja i vožnje motornim sanjkama. Naime, prilikom doskijavanja s vrha planine, skijaš se hvata za uže na sanjkama, te ga njegov momčadski kolega vuče gotovo tri kilometra uzbrdo, kako bi napravio još jedan spust.

Nakon što su ponovo sanjkama dosegli vrh, skijaši nastavljaju skijanje. Arctic man tom prilikom stavlja naglasak na timski rad, te na odličnu utreniranost oba natjecatelja u timu. Amerikanac Scott Macartney, koji je najbolje ovosezonske rezultate u FIS Svjetskom skijaškom kupu ostvario u Super G-u u Kvitfjellu, kada je u cilj došao 17, te 19. mjestom u spustu voženom u Val d'Isereu, na netom završenom Arctic manu zabilježio je svoju drugu uzastopnu pobjedu, ovoga puta s momčadskim kolegom Marcom Sullivanom.

Iako ga gotovo cijelu sezonu muče ozljede, Macartney je odlično odvezao utrku te čak postavio i novi rekord, 4:01.49, što je ukupno 13 sekundi bolje od prošlogodišnjeg vremena. Navedeno vrijeme bilo je dostatno za osvajanje titule "Ski and Sno-go Classic".

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 186861
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr