23.12.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Madonna di Campiglio, SL(m): Trijumf Hirschera

U vrlo zanimljivoj i dinamičnoj slalomskoj utrci Madonne di Campiglio, uz ogromnu pogrešku, pobjedu je odnio čarobni Austrijanac Marcel Hirscher.

Večeras je održana posljednja utrka prije kratke božićne stanke. Madonna di Campiglio je već tradicionalno ugostila najbolje svjetske slalomaše u noćnoj utrci. Kratkoća staze bila je obrnuto proporcionalna zanimljivostima na istoj. Postava prve vožnje bila je nešto lakša, dok su kolci u drugom dijelu natjecanja bili puno zanimljivije raspoređeni.

Marcel Hirscher iz utrke u utrku potvrđuje kako mu trenutno nema ravnoga. U prvom dijelu natjecanja spustio se sa startnim brojem tri te je do kraja prve vožnje bio na mjestu rezerviranom za trenutno vodećeg skijaša. Najbliže njemu uspio se, pomalo iznenađujuće, približiti Rus Alexander Horošilov, dok je treću poziciju, također senzacionalno, držao Švicarac Luca Aerni. Nakon prvog dijela natjecanja, njegov glavni konkurent, Norvežanin Henrik Kristoffersen, bio je pozicioniran na petoj poziciji.

U prvom dijelu natjecanja nastupili su i naši predstavnici. Elias Kolega je sa startnim brojem 64 završio na 51. poziciji. Odmah iza njega, sa startnim brojem 34, smjestio se Matej Vidović. Naš treći predstavnik Istok Rodeš utrku je završio na 57. poziciji s izuzetno visokim startnim brojem 71. 

Drugi dio natjecanja donio je ponešto drugačiju priču. Kako je postava staze bila dosta zanimljivija od one iz prvog dijela natjecanja, jasno da je i samo natjecanje dobilo na atraktivnosti. Vidjeli smo puno više pogreška te ispadanja sa staze. Skupini skijaša koji nisu uspjeli završiti utrku pripada Alexander Horošilov, stoga nažalost nije uspio materijalizirati odlično izdanje u prvoj vožnji. Hirscher je u drugom dijelu također napravio ogromnu pogrešku, zapravo može se reći kako nikad nije bio bliže ispadanju. Uspio se spasiti i završiti utrku na fenomenalan način. Luca Aerni bio je vodeći za vrijeme dok je Marcel bio na stazi, no čim je veliki Austrijanac presjekao zamišljenu ciljnu liniju, poredak se promijenio. Vrijeme od 1:39.79 minuta ostat će zapisano kao najbolje, a Aerni će vjerojatno još dugo sanjati 0.04 sekunde koje su ga dijelile od prve pobjede ikad u natjecanju Svjetskog skijaškog kupa. Osvojena druga pozicija označava mu prvo postolje navedenog natjecanja u karijeri.

Na trećoj je poziciji završio, a tko drugi, nego Henrik Kristoffersen. Iako je ostvario sjajan rezultat, iz ove će utrke samo njega i pamtiti. U potpunosti je razočarao svojim slalomskim izvedbama danas. U konačnici je imao i dosta sreće. Za Hirscherom je zaostao 0.05 sekundi, ali je treće mjesto zgrabio za jednu jedinu stotinku. Nesretnik na četvrtoj poziciji se zove Daniel Yule.

Ovim natjecanjem u Madonni di Campiglio okončana je serija utrka koja je započela pred tjedan dana. Skijaši i skijašice sada odlaze na kratki, ali slatki, i izuzetno zasluženi odmor. Na bijele se padine vraćaju već 28. i 29.12., kada djevojke očekuju utrke tehničkih disciplina u Lienzu, dok će se mladići natjecati u utrkama spusta i alpske kombinacije Bormija. Za sam kraj još valja napomenuti kako je FIS odredio nadoknadu otkazanih utrka. Tako će se otkazana utrka ženske alpske kombinacije voziti u Lenzerheidu krajem siječnja, dok će, također ženska, utrka spusta iz Val d' Iserea biti nadoknađena sredinom siječnja u Cortini d' Ampezzo.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 135979
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr