10.11.2008.      

Autor: Goran Vukelić 

Maribor i Rijeka učvrstili prijateljstvo

Uz posjet mariborskog Ski kluba Branik bratimljenom Ski klubu Rijeka prezentirano skijalište Mariborsko Pohorje i planovi za budućnost Pohorja i Platka.

Zatišje pred skori početak skijaške sezone predstavnici Ski kluba Branik iz Maribora iskoristili su za posjet bratimljenom Ski klubu Rijeka. U riječkom hotelu Bonavia održano je druženje kojem su prisustvovali i predstavnici Sportskog centra Pohorje koji upravlja istoimenim mariborskim skijalištem.

pohorje, slovenijaDruženje je imalo i radni ton u kojem su se predstavnici skijališta potrudili upoznati prisutne s novitetima na ovom najvećem slovenskom skijalištu. Od kraja prošle skijaške sezone u Pohorje (lijevo) je investirano čak 25 milijuna eura kako bi skijalište ponudom išlo ukorak s konkurencijom. Izgrađena je nova šesterosjedežnica s pripadajućom stazom, poboljšan je i proširen sustav umjetnog zasnježenja, sagrađen su novi sportski tereni i hotel te je poboljšan standard u postojećim smještajnim kapacitetima. Pohorje je i centar ljetnog turizma sa stazom za brdski biciklizam i adrenalinskim parkom, a u svako je doba dobro posjetiti wellness centar Bolfenk. Skijaška karta kupljena na Mariborskom Pohorju vrijedi i na Kopama, Ribniškom Pohorju te Kranjskoj gori.

Najavljeno je i tradicionalno skijaško natjecanje Zlatna lisica. Najbolje skijašice će se iznad Maribora naći 10. i 11. siječnja 2009. kada će za bodove u Svjetskom kupu, ali i prestiž na ovom natjecanju koje broji 45. izdanje, voziti slalom i veleslalom. Novinari-skijaši Primorsko-goranske županije imat će priliku na Pohorju odvesti svoje prvenstvo u veljači 2009. Predstavnici Ski kluba Rijeka organizirat će, pak, 27. i 28. ožujka 2009. FIS Jadranski slalom na Platku.

Dalje u budućnosti i Mariborčane i Riječane čekaju velike obaveze. Riječani se nadaju već 2010. na Platku (desno) ugostiti natjecanje Europskog kupa, povodom čega je ljetos i odrađen ogled staze Radeševo. Neizbježno, spominjanje Platka otvorilo je opet ovu rak-ranu riječkog skijanja. I dalje se čeka s uređenjem staze Radeševo II, budućeg trening poligona za riječke skijaše. Ovako, mladi su skijaši prisiljeni snježne treninge odrađivati daleko od kuće – u zadnjih pet godina izbrojili su više od 650 snježnih dana, od toga se dani na Platku mogu izbrojati na prste. Pohorje će 2013. biti domaćin Zimskoj univerzijadi, natjecanju studenata u zimskim sportovima. Priredba je to koju je i Hrvatska željela organizirati, no nikada dovoljno žarko. Zato i prvi elaborat o Zimskoj univerzijadi u Hrvatskoj skuplja prašinu već 23 godine. Nema sumnje da će ta brojka biti i puno, puno veća ostvari li se ikada ova romantičarska ideja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 194972
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr