10.01.2009.      

Autor: Tomislav SeljanPhoto: Tina Maze, Zoom Agence 

Maribor, VSL (ž) - Tina pred svojim navijačima

Odličnom prvom i još boljom drugom vožnjom, Tina Maze je danas pobijedila konkurenciju pred svojim navijačima.

S nekoliko "top 10" plasmana na početku sezone, Tina Maze najavila je povratak na staze stare slave. Povratak se dogodio na najboljem mogućem mjestu, u Mariboru, pred domaćim navijačima. S drugim mjestom iz prve i najboljim vremenom druge vožnje, Slovenka je osvojila svoju 6. veleslalomsku pobjedu i sedmu u karijeri, i tako još jednom ponovila scenarij od prije četiri godine, kada je na istom prizorištu u trans bacila slovenske navijače.

Na staze stare (prošlogodišnje) slave, danas se, nakon nešto suzdržanijh veleslalomskih izvedbi ove sezone, vratila i aktualna vlasnica veleslalomskog Kristalnog globusa, Talijanka Denise Karbon. Imala je vodeće mjesto nakon prve vožnje, dala je sve od sebe i u drugoj, no bolje od drugog mjesta danas nije mogla. Drugo mjesto iz prve vožnje i domaća publika Tinu Maze danas su učinili nepobjedivom.

Njemica Kathrin Hoelzl, danas se popela na treću stepenicu pobjedničkog postolja. Tanja Poutiainen (FIN), danas je bila četvrta, što joj i dalje osigurava suvereno vodstvo u poretku discipline. Talijanka Manuela Moelgg treće je mjesto iz prve vožnje pretvorila u konačno peto, a standardno je dobra bila i mlada Švicarka Lara Gut, koja je svoj plasman iz prve vožnje popravila za tri mjesta i danas bila konačna šesta.

Uz pobjednicu, Slovenci su se danas veselili još dvjema svojim skijašicama. Mateja Robnik i Maruša Ferk su 14. i 15 mjestom zaokružile, u zadnje vrijeme ne tako čest, uspjeh slovenskog skijanja.

Ana Jelušić i Nika Fleiss ni danas nisu izborile drugu vožnju. Anu je na 40. mjestu od prvih veleslalomskih bodova u sezoni dijelilo 0,75 s, dok je Nika za 30. iz prve vožnje, Andreom Fischabcher (AUT), zaostala velikih 1,14 sekundi, što je bilo dovoljno za konačno 43 mjesto. Šteta, jer dobri uvjeti na stazi danas su pružali šansu i djevojkama s višim startnim brojevima. No, već sutra je u Mariboru nova utrka, slalomska, u kojoj će naše djevojke, vjerujemo, odigrati zapaženije uloge.

Najboljih 10 skijašica danas:

1. MAZE Tina (SLO)  2:45.15
2. KARBON Denise (ITA) +0.39
3. HOELZL Kathrin (GER) +0.92
4. POUTIAINEN Tanja (FIN) +1.20
5. MOELGG Manuela (ITA) +1.22
6. GUT Lara (SUI) +1.47
7. VONN Lindsey (USA) +1.52
8. PIETILAE−HOLMNER Maria (SWE) +1.82
9. PUTZER Karen (ITA) +1.89
10. PAERSON Anja (SWE) +1.95
---
40. JELUŠIĆ Ana (CRO) +3.95 nakon prve vožnje
43. FLEISS Nika (CRO) +4.34 nakon prve vožnje

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 221123
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr