11.09.2008.      

Autor: Goran Razić 

N. Zeland i Australija obaraju "snježne" rekorde!

Prevrtljivim zimama nikad kraja. Za razliku od sezone 2006., koja je na južnoj hemisferi protekla u relativno toplom vremenu, ova sezona obara sve rekorde te nadmašuje najsmjelija očekivanja.

2008. g. u konačnici donosi puno snijega. To je zaključak ne samo na osnovu obilnih padalina protekle zime u Alpama, već i na osnovu aktualne sezone na Novom Zelandu i Australiji. Novozelandski skijaški centar Mt. Hutt, primjerice, bilježi padaline kakve nisu evidentirane u zadnjih 15 godina. Trenutno na skijalištu ima 320 cm snijega, što je čak za jedan metar više nego u istom razdoblju prošle godine. Prema statistikama lokalnih dužnosnika, posljednja ovako bogata zima bila je ona 1992. godine, kada je količina snijega gotovo dosegla brojku od 4 m.

Čelnici skijališta nadaju se dugoj sezoni, koja će donijeti još dosta skijaških dana čak i u slučaju naglog zatopljenja. No takvom raspletu situacije ne nazire se mogućnost, budući da je posljednja dva dana skijalište zatvoreno zbog iznimno slabe vidljivosti te novonapadalih 65 cm snijega. Bit ćemo pomalo praznovjerni te ćemo se ponadati kako će predstojeća zimska sezona na europskim skijalištima donijeti barem u pola sličan ishod.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 231736
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr