04.04.2007.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Cervinia, arhiva Skijanje.hr  

Novo ''mega skijalište'' u Italiji?

Planira se povezivanje nekoliko skijališta u Italiji i Švicarskoj.

U Italiji su u javnost iznijeti planovi o povezivanju nekoliko talijanskih i švicarskih skijališta u jedinstven kompleks. Planinski vlak povezivao bi skijališta u okolici planine Monte Rosa, a to su Cervinia, Champoluc, Gressoney, Alagna, Macugnaga, Zermatt i Saas Tal.

"Monte Rosa High Ring" naziv je projekta kojim bi se navedena skijališta povezala tzv. alpskim metroom. Skijaši bi tako na raspolaganju imali oko 700-tinjak kilometara uređenih staza. Projekt je trenutačno u fazi evaluacije na osnovu koje bi se trebale ishoditi suglasnosti lokalnih vlasti.

S prijedlogom je u javnost izašla udruga UNCEM, koja predstavlja savez planinskih općina u Italiji. Ovime bi se dodatno povezale regije Piemonte i Valle d'Aosta u Italiji te kanton Vallese u Švicarskoj te skrenula pozornost skijaške javnosti na ovaj dio Alpa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 230781
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr