07.01.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: K. A. Aamodt, Zoom Agence 

Oprostio se Kjetil Andre Aamodt

Četvrostruki olimpijski pobjednik i jedan od onih rijetkih skijaša koje uvrstiti mirne duše možemo među najveće svih vremena, profesionalnom skijanju odlučio je reći svoje konačno "Zbogom!"...

"Tjelesno i psihički ne osjećam više da sam u stanju nastaviti svoju aktivnu skijašku karijeru", kratko i jasno svjetskoj je skijaškoj javnosti poručio 35-godišnji legendarni Norvežanin prigodom primanja nagrade za najuspješnijeg norveškog sportaša 2006. godine.

Kjetil Andre Aamodt ove sezone nije još nastupio niti na jednoj utrci FIS Svjetskog kupa. Borio se s ozljedom koljena koju je "vukao" još sa Zimskih olimpijskih igara u Torinu. Tada je, naime, na olimpijskom superveleslalomu nastupio "načetog" koljena, znajući već tada da možda riskira svoj kraj karijere, ali je i osvojio svoju posljednju zlatnu olimpijsku medalju.

"Od Olimpijade u Torinu na ovamo puno sam razmišljao, a sada sam i konačno odlučio okončati karijeru. Moram misliti i na svoju obitelj", prepun emocija, na emotivnom rubu, gotovo sa suzama u očima, na norveškoj televiziji izjavio je sjajni Norvežanin.

Od 1991. godine pa do danas Kjetil Andre Aamodt osvojio je sveukupno 20 (!) medalja na Svjetskim prvenstvima te Zimskim olimpijskim igrama!

U francuskom Albertvilleu 1992. godine postao je olimpijskim pobjednikom u superveleslalomu, a zlatne olimpijske medalje osvajao je i u Salt Lake Cityju 2002. te Torinu 2006. (superveleslalom i kombinacija te još jednom superveleslalom, nap.a.).

FIS Svjetski kup kao ukupni pobjednik Kjetil Andre Aamodt osvojio je u sezoni 1993./94., a male Kristalne globuse osvajao je još po jednom u superveleslalomu, veleslalomu i slalomu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 127612
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr