24.05.2010.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Madonna di Campiglio, arhiva Skijanje.hr  

Pinzolo-Madonna di Campiglio kasni godinu dana

Radovi na poveznici dvaju skijališta počet će tek u prosincu ove godine.

Nebrojeno puta najavljivan i isto toliko puta odgađan početak radova na izgradnji poveznice skijališta Pinzolo i Madonna di Campiglio doživio je još jednu - odgodu. Ovaj su put radovi zasutavljeni zbog toga što se tvrtka Doppelmayr žalila na dodjeljivanje posla gradnje novih žičara konkurentskom Leitneru.

Natječaj za izbor izvođača radova nije proveden transparentno pa su nadležni talijanski organi stopirali projekt i sada se očekuje pravorijek koji će vjerojatno uključivati ponovljeni izbor izvođača radova. Ovi problemi, uz konstantne pritužbe "zelenih" organizacija na nepovoljan utjecaj ovog projekta za okoliš, uzrokovali su kašnjenje u planiranom tempu izgradnje poveznice dvaju skijališta u talijanskim Dolomitima.

Prema posljednjim procjenama radovi će tako započeti tek u prosincu ove godine što vjerojatno znači otvaranje poveznice tek u sezoni 2011/12. Možda se tada konačno ostvari ideja stara već nekoliko desetljeća o povezanom skijaškom kompleksu Folgarida/Marilleva-Madonna di Campiglio-Pinzolo.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 224786
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr