24.05.2006.      

Autor: Matija KraljPhoto: Pogled na Crveni spust na Sljemenu, arhiva Skijanje.hr 

Potvrđen kalendar Svjetskog kupa 2006/07.

U portugalskoj Vilamouri danas je i službeno predstavljen kalendar skijaških natjecanja u sezoni 2006/07. ...

I u sezoni 2006/07. Svjetski skijaški kup započet će tako veleslalomskim natjecanjima u austrijskom Söldenu 28. i 29. listopada 2006., a završnica Svjetskog kupa održana će biti u švicarskom Lenzerheideu. Velike pauze u studenome više definitivno ne bi trebalo biti, budući da se sredinom studenog, a uoči odlaska na sjevernoameričku turneju, s dvama slalomima, po jednim u muškoj i ženskoj konkurenciji, gostuje u finskom Leviju.

Za superkombinacije predviđena su po tri termina u muškoj i ženskoj konkurenciji, s time da klasične alpske kombinacije definitivno više nema, osim u Kitzbühelu za skijaše. Superkombinacije će se i nadalje, uz određene izuzetke, sastojati ipak uglavnom od spusta i jedne vožnje slaloma.

Nakon više od 40 godina tradicije u održavanju utrka Svjetskog skijaškog kupa iz kalendara natjecanja za iduću sezonu definitivno odlazi legendarna Madonna di Campiglio (ITA), dok će se Trofej Snježne kraljice na zagrebačkom Sljemenu u sezoni 2006/07. održati 4. siječnja 2007., u četvrtak i dva dana uoči tradicionalnih vikend veleslaloma i slaloma u Mariboru.

Sezona 2006/07. sezona je i Svjetskog skijaškog prvenstva u švedskom Aareu, a evo i kompletnog pregleda predviđenog kalendara skijaških natjecanja u sezoni 2006/07.:

Kalendar skijaških natjecanja u sezoni 2006/07.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 214792
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr