07.10.2010.      

Autor: Matija KraljPhoto: Georges Salomon  

Preminuo Georges Salomon

U francuskom Annecyu u utorak je u dobi od 85 godina preminuo osnivač branda Salomon - Georges Salomon.

Skijaška industrija izgubila je još jednu svoju apsolutnu legendu.

Originalni osnivač skijaškog branda Salomona, Georges Salomon, bio je, između ostalog, "otac" ideje o osmišljavanju i uvođenju tzv. "pametnih vezova", skijaških vezova koji u kritičnim situacijama sami otpuštaju skiju od pancerice skijašice ili skijaša, spriječavajući, barem u određenom dijelu, potencijalni nastanak teških ozljeda koljena.

-.--.-salomon logo

Svoj put prema vrhu u skijaškoj industriji Salomon je i počeo graditi upravo na skijaškim vezovima. Tvrtka je radila vrlo uspješno i skijaške cipele (pancerice). A tek u devedesetim godinama prošlog stoljeća pridružila se ostalim brandovima, i još jednom vrlo uspješno, i u proizvodnji rekreativnih i natjecateljskih skija (Hrvatima osobito drage natjecateljske skije na kojima je do najvećih uspjeha doskijala i Janica Kostelić, nap.a.).

Georges Salomon na čelu kompanije koje je osnivač ostao je sve do 1997. godine, kada je Salomon kompletno preuzet tada još od strane Adidasa. Salomon brand danas je u vlasništvu Amer Sports grupacije, grupacije čiji je dio i brand Atomic.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 244141
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr