10.12.2008.      

Autor: Goran Vukelić 

Rijeci se smiješi bogat zimski program

Večer druženja sporta i turizma u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke i Ski kluba Rijeka protekla u najavama sportsko-turističkih projekata za nastupajuću zimu.

Skori kalendarski početak zime iskorišten je kako bi se na jednom mjestu našli predstavnici sportskog, posebice skijaškog, i turističkog svijeta Rijeke. "Večer druženja sporta i turizma" održana danas u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke i Ski kluba Rijeke, okupila je mnogo uzvanika kojima su prezentirani projekti koji bi se imali održati tokom zime u Rijeci i okolici.

jadranski slalomSki klub Rijeka organizirat će ove sezone nekoliko skijaških utrka na Platku. U okviru Gorenje CroSki kupa na Platku bi se 15. i 16. siječnja 2009. trebali natjecati djevojčice i dječaci u veleslalomu i slalomu. Za 24. siječnja planirano je održavanje Prvenstva Primorsko-goranske županije u veleslalomu, također pod organizacijskom paskom SK Rijeka. Pred kraj sezone, 27. i 28. ožujka, na rasporedu je i novo izdanje Međunarodnog FIS Jadranskog slaloma, također na Platku. Natjecatelji kluba (naslovna fotografija), nakon odrađenih priprema koje traju još od svibnja, s natjecanjima kreću već ovog vikenda u Nassfeldu. Ciljevi za novu sezonu, po riječima sportskog direktora F. Marinellija, su tradicionalno visoki i podrazumijevaju borbu za prva dva mjesta u poretku klubova te postolja u pojedinačnoj konkurenciji. Riječani se ponose i trima skijaškim B reprezentativcima, M. Ferk, D. Šamšalom i D. Marinellijem, te trima dječjim reprezentativcima, S. Brigovićem, I. Mihelčićem i F. Tudorom.

M. Toskić iz Snowboard kluba Nine predstavio je Carnival Snowboard Session, snowboard natjecanje koje će se održati u Rijeci 31. siječnja 2009. za vrijeme karnevalskog ludila. Natjecanje se ima održati na stepenicama kraj hotel Bonavia, a za tu priliku će se iz Gorskog kotara dopremiti oko 80 prostornih metara svježeg snijega. Očekuju se i inozemni natjecatelji predvođeni najzvučnijim imenom, Markom Grilcom iz Slovenije.

rijekaPred Riječanima je i već dobro poznati zadatak pripreme Platka za natjecanje Europa kupa, o čemu smo već pisali, a nazočne je na večeri podsjetio M. Tumara, počasni predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza. Za dovođenje natjecanja ovakvog ranga na riječko skijalište potrebno je investirati barem 5 milijuna kuna u sređivanje staze Radeševo II, izgradnju umjetnog jezera te nabavku novog ratraka. Jače angažiranosti nadležnih institucija u regiji oko tog pitanja još uvijek nema. Gospodarstvenici također izbjegavaju sponzorske "dužnosti", a ništa agilniji nisu ni predstavnici koncesionara ovog riječkog skijališta koje rijetko viđamo na skupovima tema kojih je uređenje Platka.

U sklopu večeri predane su i zahvalnice autorima koji su doprinijeli izdavanju monografije M. Tumare, a druženje je nastavljeno prigodnim domjenkom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 188670
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr