27.01.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: Renate Götschl, Zoom Agence 

San Sicario, S (ž) - Austrija, Austrija, Austrija

Austrijske skijašice stigle su do trostruke pobjede na današnjem spustu FIS Svjetskog kupa za skijašice voženom u San Sicariu (ITA).

Sjajan austrijski trojac svojom šestom ovosezonskom pobjedom predvodila je Renate Götschl, dok su vrlo ugodno iznenađenje austrijskoj skijaškoj javnosti priredile i kao konačna drugoplasirana Elisabeth Görgl, te kao konačna trećeplasirana Maria Holaus, koja je tako već u svome drugom nastupu na spustevima FIS Svjetskog kupa došla i do svog prvog pobjedničkog podija u karijeri!

Današnjom iznova uvjerljivom pobjedom Renate Götschl, koja na istom materijalu uživa u jednoj sezoni vrlo sličnoj onoj prošlosezonskoj umirovljene Michaele Dorfmeister, preuzela je sada i vodstvo u ukupnom poretku FIS Svjetskog kupa za skijašice, uz malenu prednost od 5 bodova u odnosu na sunarodnjakinju Marlies Schild.

U San Sicariu su danas primat Austrijankama u konačnici priznati morale i Amerikanke, iako se nikako ne može reći da su njihove dvije glavne uzdanice podbacile. Lindsey C. Kildow utrku je u završnici okončala na četvrtom mjestu, dok je Julia Mancuso također bila odlična, peta.

Nastupe u San Sicariu s ciljem pripreme za FIS Svjetsko prvenstvo u domaćem Areu propušta Anja Pärson (SWE), a trodnevni program natjecanja u San Sicariu sutra završava još jednim superveleslalomom i novom prilikom da Renate Götschl uoči Svjetskog prvenstva još dodatno učvrsti svoje vodstvo u ukupnom poretku FIS Svjetskog kupa.

Konačni poredak prvih 10 skijašica danas:

1. GOETSCHL RENATE (AUT) 1:51.65
2. GOERGL Elisabeth (AUT) + 1.17
3. HOLAUS Maria (AUT) + 1.35

4. KILDOW Lindsey C (USA) + 1.50
5. MANCUSO Julia (USA) + 1.71
6. GISIN Dominique (SUI) + 1.80
7. BERTHOD Sylviane (SUI) + 2.25
8. AUFDENBLATTEN Fraenzi (SUI) + 2.36
9. STYGER Nadia (SUI) + 2.37
10. MERIGHETTI Daniela (ITA) + 2.57

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 199910
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr