04.01.2010.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Sarah Schleper, Skijanje.hr 

Sarah Schleper - najbrža mama Svjetskog kupa

Sarah Schleper, majka i skijašica, u razgovoru za Skijanje.hr.

Sarah Schleper se nije uspjela kvalificirati u drugu vožnju slaloma za skijašice održanog na Sljemenu. Jedna greška i bliski susret s "kolcem" pred sam kraj Crvenog spusta krivi su za vremenski zaostatak prevelik za ulazak među 30 najboljih skijašica u prvoj vožnji.

-.--.-No, simpatična Amerikanka nije klonula duhom. Raspoloženje joj uvijek poprave dva omiljena lica – jedno njezina supruga i drugo njezina dvogodišnjeg sina. Kako je biti mama i sportašica koja se natječe na najvišoj razini?

"Cool!", odgovorila je jednostavno uz osmijeh. "Potrebno je puno predanosti i puno više truda no što ga ulažu ostale skijašice. No, radim ono što volim, uz mene je uvijek moja obitelj i to me čini jednom od vjerojatno najsretnijih skijašica ovdje."

Sarah je doživjela tešku ozljedu nakon Zimskih olimpijskih igara u Torinu 2006., zbog potrganih je ligamenata lijevog koljena propustila cijelu sljedeću sezonu. Nakon toga je odlučila svoju obitelj proširiti za još jednog člana i na svijet je došao mali Lasse. Je li bilo teško nakon svega pronaći motivaciju za povratak u Svjetski kup?

"Volim skijanje, pogotovo skijaška natjecanja i zbog toga mi se nije bilo teško odlučiti na povratak. Osim toga, osjećala sam da još uvijek nisam postigla sve što sam željela. Prošle su me godine pratili loši rezultati, imala sam niske startne brojeve tako da sam se morala jako boriti za svaki plasman", prisjeća se Schleper.

Slabiji su joj rezultati uskratili potporu Američkog skijaškog saveza te je Sarah sama morala pronaći dio sredstava za financiranje treninga, putovanja i opreme. "Sve me je to očvrsnulo. Ne gubim motivaciju jer volim skijanje."

-.-Skijanje.hr-.-sarah schleper

No, težak se put počeo isplaćivati. U Lienzu je Schleper spojila 13. mjesto u veleslalomu i 5. mjesto u slalomu. Trenutačno je najbolja Amerikanka u veleslalomskom poretku, čak ispred braniteljice olimpijskog veleslalomskog zlata Julie Mancuso. "Sav naporan rad sada konačno ima smisla. Cilj mi je nastaviti s takvim rezultatima, izboriti svoje mjesto u američkoj reprezentaciji za Vancouver i tamo učiniti sve da osvojim jedno od mjesta na podiju", završila je Sarah Schleper.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 246500
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr