24.01.2006.      

Autori: Goran Razić, Elinka BarišićPhoto: Kalle Palander, Ski-and-ski.com 

Schladming, SL (m) – Palander prvi, HRT "pao"

Utrku noćnog slaloma u Schladmingu obilježila su brojna ispadanja, pucanje kolaca te vrlo zanimljiva završnica, ali i ponovna razočaravajuća odluka nacionalne televizije.

Brojni ljubitelji skijaških sportova ponovno su, na žalost, ostali uskraćeni. Iako je druga vožnja najavljivana u direktnom prijenosu (u 20:40h), nakon što se Ivica Kostelić nije uspio plasirati u nju, HRT je brzopotezno promijenio programsku schemu pa ćemo tako snimku te vožnje moći pogledati tek negdje oko ponoći.

Prvu vožnju, na izuzetno teškoj i zaleđenoj stazi, za koju je čak i Ante Kostelić izjavio da je preteška, obilježila su brojna ispadanja. Tako čak 30 skijaša nije uspjelo doći do cilja, a petorica su diskvalificirana. Među njima je i Amerikanac Ted Ligety koji bi, da nije "zahaklao" jedna vrata, u drugu vožnju ušao kao vodeći. Osim njega, iz prve jakosne skupine prvu vožnju nisu završili niti Alois Vogl, Markus Larsson, Reinfried Herbst, Aksel Lund Svindal, baš kao niti Bode Miller koji je, u nevjerici, šokiran gledao kako nije uspio dovršiti niti petu slalomsku vožnju (samo dvije od sedam ovosezonskih slalomskih utrka do sada je uspješno dovršio, op.a.). Milleru je na putu do cilja zasmetao odlomljeni komad štapa ("kolca") koji mu je podletio pod skiju, što je rezultiralo izljetanjem van staze.

Nije Miller jedini koji je imao problema s viškom "materijala" na stazi - led i vrlo tvrda podloga o koju pri prolazu skijaša "kolci" udaraju, rezultirali su pucanjem više od nekoliko štapova, što se uistinu vrlo rijetko događa. Ne znamo hoće li Miller u svojem stilu komentirati ispadanje zbog puknutog kolca (što definitivno nije njegova greška), no sigurno je da će ubuduće pri svojim izjavama morati prvo dobro razmisliti, jer se američka reprezentacija zaprijetila da nakon prve sljedeće nesmotrene izjave Bode "leti van" iz nje.

Što se Ivice Kostelića tiče, svoju vožnju nije odradio vrhunski, a u ciljnoj je ravnini bilo vidljivo da ga muče problemi s tetivama desne noge. Sa zaostatkom od 2.59 sekunde za vodećim u prvoj vožnji, Kalle Palanderom, u konačnici je bio tek 35.

U drugoj vožnji Benjamin Raich uspio je preuzeti trenutno vodstvo iako je pred samim krajem izgubio ritam te umalo odustao. Vodstvo je držao sve do Japanca, Akire Sasakia, koji je odvezao stazu svega dvije stotinke sekunde brže od Raicha. Na opće zadovoljstvo, na kraju je uspio završiti kao drugi, dok je prvu pobjedu nakon dvije godine uspio upisati veliki Finac, Kalle Palander. Nakon odlične prve vožnje Finac je i drugu odvezao u istom stilu, čak još povećavši svoju prednost. Do sad nedodirljivi kralj slaloma Giorgio Rocca, na žalost, "haklao" je četvrta vrata prije kraja, te nije uspio stići u cilj. Vrlo zanimljiva utrka, u uvijek bučnom i dobro posjećenom Schladmingu, čiju predstavu nije previše smetala niti vrlo niska temperatura.

Konačan poredak prvih deset skijaša:

1. KALLE PALANDER (FIN) 1:42.34
2. Akira SASAKI (JPN) + 0.79
3. Benjamin RAICH (AUT) + 0.81

4. Andre MYHRER (SWE) + 1.05
5. Stephane TISSOT (FRA) + 1.41
6. Kentaro MINAGAWA (JPN) + 1.47
7. Patrick THALER (ITA) + 1.50
8. Martin HANSSON (SWE) + 1.88
9. Manfred PRANGER (AUT) + 2.06
10. Hannes Paul SCHMID (ITA) + 2.12
...
35. Ivica KOSTELIĆ (CRO) + 2.59 (nakon prve vožnje)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 244865
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr