13.06.2007.      

Autor: Matija KraljIzvor informacija: www.fis-ski.com Photo: Sella Nevea, arhiva www.promotour.org 

Sella Nevea službeni FIS-ov trening centar

Na sastanku u Portorožu Svjetska skijaška federacija (FIS) odobrila je i projekt prema kojem talijanska Sella Nevea postaje službenim "FIS trening centrom".

U te svrhe, skijalište već razvija novu skijašku stazu, koja će prema dogovoru biti rezervirana isključivo za treninge u svim disciplinama alpskog skijanja, ipak sa specijalnom orijentacijom na treninge brzih disciplina.

Za tu stazu osigurani su već posebni ski lift, sustav zasnježivanja od vrha do dna, sva potrebna sigurnosna oprema te podrška u aspektima mjerenja vremena te ostalim tehničkim sadržajima.

Staza na skijalištu Sella Nevea dostupna će biti ravnopravno svim nacionalnim skijaškim savezima, po "all inclusive" cijeni od 85 eura po danu, i to već od studenog tekuće godine.

"Inicijalna ideja o stvaranju ovakvog trening centra rođena je još prije tri godine. Sella Nevea ima već podužu tradiciju u organizaciji utrka FIS Europskog kupa te drugih FIS skijaških utrka te ima stazu izrazito pogodnu za treninge brzih disciplina, što već odavno znaju i koriste i reprezentacije iz Italiji susjednih zemalja poput Slovenije ili Austrije. Uzimajući u obzir sve veće probleme koji se posljednjih sezona javljaju u pronalaženju adekvatnih lokacija za treniranje i utrke u brzim disciplinama, smatramo da će ovakva ponuda koju daje Sella Nevea naići na veliko poštovanje i odobravanje u svijetu međunarodnog natjecateljskog skijanja", izjavio je Peter Gerdol, glavni čovjek zadužen za realizaciju ovog projekta, ali i projektni manager organizacije prošlosezonskih utrka FIS Svjetskog kupa za skijašice u Tarvisiu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 157108
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr