16.06.2009.      

Autor: Goran Razić 

Sezona 09/10 - dnevni skipass 45 eura!

Više nije nikakva novost poskupljenje cijena ski karata uoči nove skijaške sezone. No ponekad se pitamo do kuda će nas ta poskupljenja dovesti? Postoji li granica? Postoji li crta iznad koje se jednostavno ne može?

Zamišljena crta iznad koje cijela skijaška priča postaje besmislena i preskupa očito još uvijek nije dosegnuta. Skijališta i dalje, iz sezone u sezonu, poskupljuju cijene skijaških karata. Recesija, skuplja struja, skuplje održavanje strojeva i sva količina dobro nam znanih izgovora čelnika skijališta i dalje su glavni razlog poskupljenja ski karata i popratnih sadržaja.

Imaginarna psihološka granica cijene skipassa od 40 eura na sve većem broju skijališta je već odavno prijeđena, a broj skijališta iz kruga "40" iz sezone u sezonu nemilice raste. Kada je cijena na najelitnijim skijalištima prelazila 30 eura, psihološku granicu neke starije generacije, mislili smo da takav udarac na džep nitko neće moći preživjeti, a sada, par godina kasnije sretni smo kada još ponegdje možemo skijati po toj cijeni. Može li ovo ići u nedogled?

Najpopularniji i prema hrvatskim skijašima i borderima "Najbolji od najboljih", talijanski Kronplatz, za sljedeću sezonu je najavio cijenu dnevnog skipassa od 33 eura u predsezoni (do 23.12.2009.). Ta cijena u visokoj sezoni raste čak do 41 euro. Kako su naši politički čarobnjaci i ove godine smjestili zimske praznike 09/10. u najelitnijem terminu, više nema sumnji kako će 6 od 6 "hrvatskih skijaških dana" padati u talijansku visoku sezonu, što će osim općepoznate gužve na stazama, donijeti i izrazito visoku cijenu ski karte.

Za one navikle na veći broj skijaških staza i čestog mijenjanja skijaških destinacija recimo samo kako će u visokoj sezoni cijena ski karte za sustav Dolmitisuperski stajati zapanjujućih i američkim skijalištima sve bližih 45 eura. Želite li 6-dnevni skipass za "DSS"? To će vas stajati ni manje ni više nego 225 eura.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 143636
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr