11.10.2006.      

Autor: Goran VukelićPhoto: webcam www.tarscheralm.com 

Skijalište Tarscheralm stavlja ključ u bravu

Zatvara se maleno talijansko skijalište na tromeđi Italije, Austrije i Švicarske.

Dok sva skijališta užurbano rade na pripremi za nastupajuću sezonu, na malenom talijanskom skijalištu Tarscheralm ove će sezone ski liftovi mirovati. Odluka je to donesena od strane koncesionara skijališta Latscher Skicenter Srl nakon što je lokalno stanovništvo na referendumu odbilo organizacijsko spajanje navedenog skijališta sa onima u susjednoj Val Venosti.

Nisu posve jasni razlozi zašto je stanovništvo odbacilo navedeno spajanje, no bez planirane financijske injekcije Tarscheralm će morati staviti ključ u bravu. Na skijalištu su postavljene 2 dvosjedežnice i 2 vučnice koje su u uporabi već 30 godina. Za remont je potreban novac, kojeg koncesionar ne može sam osigurati. Infrastruktura je stavljena na prodaju, a njenom prodajom želi se namaknuti barem 900,000 eura potrebnih za isplatu dugova.

Skijalište Tarscheralm se nalazi na tromeđi Italije, Austrije i Švicarske, u pokrajini Südtirol, sjeverozapadno od Bolzana. Dolina u kojoj se nalazi ovo, i još nekoliko skijališta, zove se Val Venosta. Na granici doline nalazi se i ledenjak Passo Stelvio, redovno godišnje trening-odredište naše Ane Jelušić.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 204163
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr