16.01.2008.      

Autor: Goran RazićPhoto: Kvajo.com  

Skijaš nestao na Vallee Blanche-u

Nakon gotovo trodnevne potrage za nestalim skijašem, nade ima sve manje. Jedan od najljepših freeride predjela u Europi još jednom se pokazao i kao iznimno opasan za sve željne avanture.

Nestanak 26-godišnjeg skijaša iz Litve već je šesti u nizu, u samo nekoliko mjeseci, na planinskim predjelima iznad francuskog Chamonixa. Prema izvještajima gorske službe skijaš je bio iznimno slabo opremljen za ovakav spust, te limitiranog skijaškog znanja. Samim time napravljen je velik korak ka nesreći koja, na žalost, nije rijetka pojava na predjelu ledenjaka Vallee Blanche.

Iako zima doživljava svoju kulminaciju, te snijega ima sasvim dovoljno, ovaj poznati francuski freeride predio poznat je po čestim i iznimno nepredvidivim ledenjačkim pukotinama, koje su do sada mnoge stajale života. Stoga čelnici skijališta još jednom apeliraju na sve one željne avanture da se prethodno savjetuju s gorskom i vodičkom službom u Chamonixu, te da po potrebi angažiraju pratnju na prolazu kroz Vallee Blanche.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 223999
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr