10.07.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: AFP/Getty Images 

Snježna euforija u Buenos Airesu

Glavni grad Argentine jučer doživio svoje prve ozbiljnije snježne padaline još od 1918. (!) godine...

Nekoliko sati u kojima je konstantno padao mokri snijeg, nastao kao posljedica sudara između smrzavajućeg zraka s Antarktike i sustava sniženog atmosferskog tlaka, u potpunosti je oduševilo tisuće stanovnika Buenos Airesa.

Oni su ovu, za njih uistinu iznimno rijetku, vremensku pojavu dočekali, prema izvještajima središnjeg argentinskog meteorološkog zavoda, po prvi puta nakon 22. lipnja davne 1918. godine!

Za Buenos Aires snijeg se, prema ocjenama eminentnih argentinskih meteorologa, definitivno može smatrati događanjem koje je moguće doživjeti "jednom u stotinu godina", a upravo ovo razdoblje u Argentini jedno je od najhladnijih koja se pamte u nizu proteklih godina.

Ukoliko se ovakav trend razvoja vremenskih prilika nastavi, niti za najbolje skijašice i skijaše svijeta nikakvih razloga za zabrintuost svakako ne bi trebalo biti. Argentina i Čile, sa svojim glavnim ski trening-centrima Las Lenas, Ushuaia, Cerro Castor, Portillo ili Termas de Chillan, u drugoj polovici kolovoza te u prvom dijelu rujna, dočekat će ih tada, naime, po pitanju količine snijega, na snježnim treninzima i više nego spremni.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 185381
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr