15.02.2008.      

Autori: Tomislav Matošin, Tomislav Seljan, Željko Ivnik 

Snow Queen Trophy (ž) - press konferencija

Kao što smo već ranije izvijestili, pobjedničkom vožnjom vedete svjetskog skijanja Tanje Poutiainen, podno snježnog masiva na zagrebačkoj Medvednici, završilo je 4. izdanje SQT-a za žene.

Riječi Patricka Langa obilježile su početak novinske konferencije nakon netom završene ženske utrke Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy. Lang je istaknuo još jedan veliki uspjeh organizatora utrke te je ujedno i poručio da doista imaju razloga biti ponosni na večeras viđeno. Nakon kraćeg Langova komentara utrke oči medija okrenule su se prema trećeplasiranoj Veroniki Zuzulovoj: 

"Staza je zaista bila dobro pripremljena, a svi znamo da je zbog duljine sve samo ne jednostavna. No s druge strane ako uzmete u obzir da pobjednici utrke pripada 60.000 Eura, staza i ne smije biti laka (smijeh). Nisam bila odviše zadovoljna prvom vožnjom, ali sam u nastavku popravila taj segment".

"Što se tiče daljnjih planova, nakon utrke na Sljemenu ostajem još malo doma, dobro ću se odmoriti i pripremiti za samu završnicu sezone."

Na pitanje Patricka Langa kada ćemo konačno dočekati njenu prvu pobjedu, simpatična Slovakinja skromno je odgovorila...

"Svakako se nadam skoroj pobjedi. Kod mene je to očito nešto dulji proces no treba uzeti u obzir da dolazim iz "male" skijaške zemlje, moj otac koji nikada nije bio profesionalni skijaš, trenira me od malih nogu. S njim imam odličan odnos, i kao s ocem, i kao s trenerom. Svoju prvu pobjedu svakako ću posvetiti njemu."

Pozornost je potom usmjerena večeras drugoplasiranoj, a inače dvostrukoj osvajačici zagrebačke krune, Marlies Schild, koja ističe kako je istinski željela pobijediti, međutim, osim što su kao i svaki put  druge djevojke žarko željele pobjedu, jednoj je to i uspjelo - Tanji. U komentaru svojih večerašnjih vožnji Schild se ne libi kritike.

"Možda ste primijetili da večeras i nisam bila tako sigurna. Odgovor se skriva u činjenici da sam ove godine vozila sve discipline i sve utrke SV. kupa, tu prvenstveno mislim na brze discipline zbog kojih sam izgubila mirnoću koju sam imala ranije u tehničkim disciplinama."

Na pitanje znači li to da je prošlogodišnja pobjednica razočarana, Marlies mirno odgovara...

"Ne nikako, osim odličnih navijača kojih je ove godine čini mi se bilo manje nego u prethodnom izdanju utrke, odlične organizacije i naposljetku izvrsne staze, iz Zagreba odlazim i više nego zadovoljna."

Na red je došla i simpatična Finkinja, prva pobjednica utrke, još pod imenom Zlatni medvjed. Riječ je svakako o velikoj Tanji Poutiainen.

Tannjina zadnja pobjeda bila je upravo ovdje, na Sljemenu, prije pune tri godine. Od tada Tanja iako je vjerovala u svoju kvalitetu nikako nije mogla pronaći pravi omjer treninga i psihičke pripreme. Tanja osmijeh s lica nije mogla ukloniti.... s razlogom.

"Ako sam prije tri godine bila medvjed, sada sam kraljica, našalila se Finkinja. Danas sam imala dobar osjećaj nakon prve vožnje, znala sam da mogu biti brza i da trebam odvesti stazu onako kako to i znam, borbeno. Zadnje sam dvije godine imala malu krizu svoje slalomske vožnje, ali nisam posustajala, marljivo sam radila. Znate ovdje se zapravo radi o fizičkom radu i bezbrojnom ponavljanju jedno te istog. Štap za štapom i tako unedogled. Odradili smo odlično ljetni dio priprema, početak sezone nije bio loš i eto, išla sam korak po korak. Konačno sam vratila samopouzdanje."

Prava je sreća ponovno biti u vrhu, makar sam ovih godina uvijek bila tu negdje, u blizini. Na primjer, prošle sam godine ovdje bila 6. što generalno i nije loš rezultat. Uostalom to je vjerojatno pozitivan utjecaj ovog mjesta, jer riječ je o odličnoj večernjoj utrci, koja me podsjeća na utrke u Schladmingu i Kitzbühelu, ukratko - fenomenalno!

Na pitanje o daljnjim planovima Poutiainen odgovara kako je sigurna da može još puno toga pokazati u Svjetskom kupu, te da će skijati dok god joj to pričinjava zadovoljstvo, te posebno apostrofira kako - "vozim samo 2. discipline i imam se vremena posvetiti treninzima. Iako treba imati na umu da je sve više mladih djevojaka, novih lica čija strast i želja za pobjedom te mukotrpnim treninzima nije upitna."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 247928
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr