25.10.2009.      

Autori: Elinka Barišić, Matija KraljPhoto: Didier Cuche (naslovna), Ivica Kostelić (tekst); Skijanje.hr  

Sölden, VSL (m) - Nakon 1. vožnje Cuche, Ivica 13.

Švicarac Didier Cuche sa startnim brojem 1 do prvog mjesta prve vožnje. Ivica Kostelić nakon prve vožnje na lijepom 13. mjestu, iako nezadovoljan stanjem staze.

Nakon prve vožnje prvog veleslaloma nove sezone FIS Svjetskog kupa za skijaše Didier Cuche prvo mjesto drži s vremenom 1:09.89. Uz 36 stotinki sekunde prednosti ispred Amerikanca Teda Ligetyja te 51 stotinku sekunde prednosti u odnosu na sunarodnjaka Carla Janku.

Ivica Kostelić prvu je vožnju Söldena završio u vremenu 1:11.94. Uz 2 sekunde i 5 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na vodećeg Cuchea. A uoči druge vožnje, od mogućeg prvog "top 10" plasmana odmah na prvoj utrci sezone, Ivicu trenutno dijeli svega 15 stotinki sekunde.

Nakon prve vožnje veleslaloma Ivica nije u potpunosti zadovoljan zauzetim 13. mjestom. Više od 2 sekunde zaostatka čini se puno, a Ivica kaže kako, sve i da je htio, nije mogao brže. "Staza je u jako lošem stanju i jednostavno nije išlo brže. Uopće ne znam kako će Dalibor s toliko visokim startnim brojem uspjeti odvoziti, a bojim se da stanje staze u drugoj vožnji neće biti ništa bolje". Da je staza loša potvrdili su i Ante Kostelić i Rajko Šamšal. "Staza je puna ledenih gruda. To uopće nije zbog zatopljenja, već ju organizatori jednostavno nisu pripremili kako treba", nezadovoljni su bili i treneri.

Drugi hrvatski reprezentativac na današnjoj utrci, Riječanin Dalibor Šamšal, prvu veleslalomsku vožnju Söldena, nastupajući sa startnim brojem 64, u skladu sa strahovima nije na žalost uspio završiti, zbog pada u donjem dijelu staze. Srećom, bez ozbiljnih posljedica.

-.-Skijanje.hr-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 233013
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr