16.02.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: Šarka Zahrobska, Zoom Agence; Ana Jelušić, arhiva Skijanje.hr 

SP Are, SL (ž) - Zahrobskoj naslov, Ana 4.

Čehinja Šarka Zahrobska nova je svjetska slalomska prvakinja. Ana Jelušić na onom na neki način najnezahvalnijem, ali opet i sjajnom, četvrtom mjestu, na korak do medalje...

Čehinja Šarka Zahrobska suverenim je dvjema slalomskim vožnjama na današnjem noćnom slalomu u švedskom Areu naslijedila Janicu Kostelić na mjestu svjetske slalomske prvakinje. Vodstvo već nakon prve vožnje sjajno je obranila i u drugoj vožnji te slavila konačnim vremenom 1:43.91, uz 11/100 sekunde prednosti u odnosu na danas srebrnu Marlies Schild (AUT) te 16/100 sekunde u odnosu na brončanu Anju Pärson (SWE).

Ana Jelušić do četvrtog je mjesta (+ 0.50 u odnosu na Zahrobsku) doskijala petim vremenom prve vožnje, ali i sjajnim, najboljim vremenom druge vožnje (50.97). Ipak, niti to najbolje vrijeme druge vožnje nije ovoga puta bilo dostatno za medalju, no Ani svakako velike čestitke i nova kapa dolje na još jednoj demonstraciji sve raskoši slalomskog talenta! A uz ovakav daljnji kvalitetan rad, i medalje moraju postati samo pitanje trenutka.

Sjajnim slalomskim nastupom hrvatsku publiku danas je svakako razveselila i druga članica hrvatske skijaške reprezentacije, 17-godišnja Sofija Novoselić. Sofija se isprva kao konačna 29. po prvi puta u karijeri, u najboljem mogućem trenutku, našla među prvih 30 skijašica nakon prve slalomske vožnje, da bi potom taj svoj plasman još za dva mjesta i popravila i zauzela konačno 27. mjesto, s + 4.05 sekundi zaostatka za konačnom pobjednicom.

Treća hrvatska predstavnica danas, Yvonne Schnock, sve je šanse za bolji slalomski plasman propustila nakon velike pogreške još u prvoj vožnji i plasmana na 58. mjesto. Utrku u konačnici nije završila, odustavši u drugoj vožnji.

Na FIS Svjetskom prvenstvu od pojedinačnih alpskih disciplina sada je na rasporedu ostao samo još sutrašnji slalom za skijaše, s Ivicom Kostelićem i Daliborom Šamšalom kao hrvatskim predstavnicima na utrci.

Konačni poredak prvih 10 skijašica danas:

1. ZAHROBSKA Šarka (CZE) 1:43.91
2. SCHILD Marlies (AUT) + 0.11
3. PAERSON Anja (SWE) + 0.16
4. JELUŠIĆ Ana (CRO) + 0.50

5. ZETTEL Kathrin (AUT) + 0.82
6. BERGMANN-SCHMUDERER Monika (GER) + 0.90
7. BORSSEN Therese (SWE) + 0.91
8. STIEGLER Resi (USA) + 1.07
9. KIRCHGASSER Michaela (AUT) + 1.62
10. LOESETH Nina (NOR) + 2.15
...
27. NOVOSELIĆ Sofija (CRO) + 4.05
SCHNOCK Yvonne (CRO) - nije završila svoj nastup u drugoj vožnji

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 201200
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr