22.12.2005.      

Autor: Tomislav MatošinPhoto: arhiva CroSki 

Spind. Mlyn, SL (ž) – Paerson prva, Janica druga

"Izlet" u Češku pokazao se kao izuzetno uspješan za našu Janicu s kojeg se vraća sa 180 osvojenih bodova nakon čega je zasjela na drugo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Iako je Janica Kostelić izvrsno odvozila obje vožnje, danas je Anja Paerson (SWE) bila nepobjediva. Koliko je dobro skijala pokazuje podatak da je imala 49 stotinki sekunde prednosti ispred Janice i čak 2,99 sekundi ispred desetoplasirane Kristine Koznick (USA). Od četiri naše natjecateljice koje su nastupile, osim Janice, bodove su osvojile i Nika Fleiss te Ana Jelušić.

Već nakon prve vožnje dalo se naslutiti da će Anja Paerson biti na najvišem pobjedničkom postolju. Startavši druga, napravila je 56 stotinki sekunde prednosti ispred Janice, koja je startala prva te prvi lauf završila na drugom mjestu. Naše djevojke, također su imale dobro odvoženu prvu vožnju, nakon koje je Nika bila 19., a Ana 21. Matea Ferk, sa startnim brojem 63, prvu vožnju završila je na 66. mjestu s 5.84 sekundi zaostatka.

U drugu vožnju odlično je krenula Nicole Hosp (AUT) koja je prvi lauf završila na 23. mjestu. Naime, odskijavši drugu vožnju bez greške, bila je vodeća sve dok na start nije došla Tanja Poutianinen (FIN), koja je imala 1.41 sekundi prednost ispred Hosp, te preuzela vodeću poziciju. Na kraju, Poutianinen je završila na 6., a Hosp na 7. mjestu.

Nika Fleiss, koja je u drugoj vožnji preagresivno ulazila u vrata, pokvarila je rezultat iz prve vožnje, te utrku završila na 21. mjestu, dok je Ana Jelušić previše odsklizavala i skakala što joj je donijelo 28. mjesto. Janica je u drugu vožnju krenula s 19 stotinki prednosti ispred, tada, prvoplasirane Marlies Schild (AUT), na prvom prolazu podignula je prednost na 57 stotinki, da bi završila s prednošću od 78 stotinki. No, to nije bilo dostatno da bude bolja od Anje Paerson, koja je ipak nešto lošije odskijala drugu vožnju, ali je uspjela zadržati prednost.

Valja još spomenuti i ovogodišnje iznenađenje mladu Austrijanku Kathrin Zettel, koja je pokazala da jednako dobro svladava i tehničke i brzinske discipline s obzirom na to da je danas utrku završila na petom mjestu, što joj je najlošiji plasman ove sezone.

Konačni poredak prvih 10 skijašica:

1. Anja PAERSON (SWE) 1:38.49
2. Janica KOSTELIĆ (CRO) +0.49
3. Marlies SCHILD (AUT) +1.27

4. Annemarie GERG (GER) +1.91
5. Kathrin ZETTEL (AUT) +2.00
6. Tanja POUTIAINEN (FIN) +2.10
7. Nicole HOSP (AUT) +2.61
8. Sarka ZAHROBSKA (CZE) +2.78
9. Julia MANCUSO (USA) +2.87
10. Kristina KOZNICK (USA) +2.99
...
21.) Nika FLEISS (CRO) +3.79
28.) Ana JELUŠIĆ (CRO) +4.56
66.) Matea FERK (CRO) +5.84 (nakon prve vožnje)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 217780
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr