02.02.2008.      

Autor: Matija KraljPhoto: Tina Maze - naslovna (Zoom Agence), Lara Gut - tekst (Skionline.ch)  

St. Moritz, S (ž) - Pobjeda Tini Maze!

U potpunosti senzacionalno i iznenađujuće do svoje prve spustaške, i šeste ukupno, pobjede na utrkama FIS Svjetskog kupa u karijeri danas je u švicarskom St. Moritzu stigla Slovenka Tina Maze.

Slovenska skijaška reprezentativka, a koja se u ovoj sezoni bitno mučila s ozljedom leđa te skijaškom formom, do senzacionalne spustaške pobjede na "Corviglia" stazi u St. Moritzu danas je stigla sa startnim brojem 47 (!). I uz vrijeme 1:44.38, očito sjajno iskoristivši sve bolju vidljivost i uvjete na stazi, a koji su za visoke startne brojeve danas bili velika prednost, a ne mana!

Posebno "bolan" ovaj je iznenađujući rezultat postao Austrijancima, jer su oni po završetku nastupa najboljih 30 faktički već tradicionalno proslavili pobjedu Marie Holaus, što bi za austrijske skijašice ujedno bila i prva ovosezonska spustaška pobjeda!

No, Maria Holaus na svoju će prvu spustašku pobjedu karijere ipak još malo pričekati. S 34 stotinke sekunde zaostatka u odnosu na Maze danas se ipak mora zadovoljiti drugim mjestom, dok je treća članica pobjedničkog podija spusta u St. Moritzu senzacionalna Švicarka Lara Gut

Kod Lare Gut riječ je, naime, o mladom švicarskom "supertalentu", još 16-godišnjoj (!) djevojci, a koja u svojoj karijeri ima već titulu svjetske juniorske spustaške viceprvakinje, baš kao i već dvije spustaške i dvije Super G pobjede na ovosezonskim utrkama FIS Europskog kupa. 

U današnji spust St. Moritza Lara je startala sa startnim brojem 32. A u svom tek petom (!) nastupu na utrkama Svjetskog kupa zaslužila je već i svoj prvi plasman na pobjednički podij!

42 stotinke sekunde konačnog zaostatka u odnosu na pobjednicu Amerikanki Lindsey Vonn, i Austrijanki Elisabeth Goergl, danas nije bilo dostatno za više od podjele petog mjesta.

Renate Goetschl utrku je, primjerice, završila na diobi 14. mjesta, s vremenom identičnim onome Nicole Hosp (obje AUT) i Ingrid Jacquemod (FRA). Julia Mancuso (USA) danas je bila 25., dok ovosezonska dvostruka pobjednica St. Moritza, Anja Paerson (SWE), baš kao i Njemica Maria Riesch, nisu zbog promašenih vrata uspjele završiti svoj nastup na današnjem spustu. A u "top 10" utrke, osim pobjednice Tine Maze, sa startnim brojevima 46 i 51 ušle su i Verena Stuffer (ITA) te Fabienne Suter (SUI). 

Na "Corviglia" stazi u švicarskom St. Moritzu sutra bi na rasporedu trebao biti i još jedan Super G FIS Svjetskog kupa skijašica.

Konačni poredak prvih 10 skijašica danas:

1. MAZE Tina  (SLO) 1:44.38         
2. HOLAUS Maria (AUT) + 0.34         
3. GUT Lara (SUI) + 0.35
         
4. BRYDON Emily (CAN)  + 0.38         
5. VONN Lindsey  (USA) + 0.42         
5. GOERGL Elisabeth (AUT) + 0.42         
7. SUTER Fabienne (SUI) + 0.54         
8. STUFFER Verena  (ITA) + 0.73         
8. MARCHAND-ARVIER Marie (FRA) + 0.73         
10. DUMERMUTH Monika (SUI) + 0.88

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke dostupni su klikom na link niže, u sklopu službenog FIS-ovog PDF dokumenta.        

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 139289
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr