23.12.2009.      

Autori: Goran Razić, Matija KraljPhoto: Skijanje.hr  

Sve spremno za Trofej Snježne kraljice!

Na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatski skijaški savez i Organizacijski odbor Vip Trofeja Snježne kraljice izvijestili su o završnim pripremama za žensku i mušku slalomsku utrku Audi FIS Svjetskog kupa, zakazanim za 3. i 6. siječnja na Sljemenu.

Šesto po redu izdanje FIS Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu započinje 3. siječnja dnevnom ženskom slalomskom utrkom i popodnevnom humanitarnom utrkom skijaških legendi "Hypo Zagreb Ski Legends". A završava 6. siječnja, na blagdan Sveta tri kralja, popodnevno-noćnom slalomskom utrkom skijaša.

Startna vremena utrka su:

Nedjelja, 3. siječnja 2010.:
- 9:45 h - start prve vožnje ženskog slaloma
- 12:30 h - start druge vožnje ženskog slaloma
- 16:00 h - start humanitarne utrke skijaških legendi

Srijeda, 6. siječnja 2010.:
- 15:15 h - start prve vožnje muškog slaloma
- 18:00 h - start druge vožnje muškog slaloma

Skijalište Sljeme, i organizator, poručili su ujedno kako su im ove godine vremenske prilike išle u prilog. Pa je "Crveni spust" već sada pokriven dovoljnom količinom kombinacije prirodnog i umjetno proizvedenog snijega. A kojem toplo vrijeme ovih dana ne bi trebalo bitno naštetiti. Već za nadolazeći vikend, međutim, najavljen je novi dolazak hladne fronte. Koja će omogućiti dodatno zasnježenje staze, kako bi ona bila u potpunosti spremna već početkom idućeg tjedna.

-.-Skijanje.hr-.-Treću godinu za redom na Sljemenu će se održati "Hypo Zagreb Ski Legends" humanitarna utrka skijaških legendi. S koje će donacija od 150.000 kuna iznova biti usmjerena Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. Svoj nastup na utrci legendi potvrdili su već tradicionalno Janica Kostelić, Alberto Tomba, Marc Girardelli. Dok će konačna lista sudionika utrke biti objavljena na konferenciji za novinare 2. siječnja 2010.

3. siječnja na ženskoj utrci Vip Trofeja Snježne kraljice svoj nastup će s nestrpljenjem očekivati Ana Jelušić, Nika Fleiss, Matea Ferk, Sofija Novoselić i Tea Palić.

"Iako na posljednjim utrkama moji rezultati nisu bili najbolji, i niti približni mojem skijanju koje pokazujem na treningu, učinit ću sve da dam sve od sebe na Sljemenu. I da ne razočaram predivnu sljemensku publiku", tim je povodom izjavila Nika Fleiss.

Ivica Kostelić, naš najuspješniji skijaš, i u dosadašnjim muškim slalomima na Sljemenu dva puta drugoplasirani, unatoč nedavnoj operaciji koljena ima želju nastupiti na sljemenskom slalomu. No, s obzirom da je zdravlje ipak najvažnije, konačna odluka o njegovom nastupu donijet će se oko Nove godine. Ostali članovi muške skijaške reprezentacije - Natko Zrnčić-Dim, Dalibor Šamšal, Danko Marinelli i Ivan Ratkić, svakako će nastupiti na jedinoj utrci FIS Svjetskog kupa pred domaćom publikom.

"Nastup na Sljemenu, mojoj planini, iznimno mi puno znači. Radim na tome da budem spreman, ali zbog silne želje da nastupim na svom terenu ipak ne mogu riskirati nastavak sezone i nastup na Zimskim olimpijskim igrama. Te ću u Zagrebu 6. siječnja nastupiti samo ako osjetim da sam potpuno spreman", poručio je Ivica Kostelić iz Daruvarskih toplica gdje završava postoperacijsku rehabilitaciju i sprema se za povratak na snježni trening, koji se očekuje kroz nekoliko dana.

"Uoči nastupa na Sljemenu uvijek vlada jedno posebno uzbuđenje, uz puno emocija. Nadam se da mi se od toga noge neće ukočiti, već upravo suprotno, i nadam se da ćemo svi dati sve od sebe da poneseni predivnom publikom postignemo što bolje rezultate na Sljemenu", izjavio je Natko Zrnčić-Dim.

"Na Sljemenu sam prošle godine, nošen sjajnom publikom, osvojio svoje prve bodove u FIS Svjetskom kupu. Stoga se stvarno veselim novom nastupu pred domaćim navijačima", nadodao je Dalibor Šamšal.

-.-Skijanje.hr-.-Nagradni fond za skijašice i skijaše na Sljemenu 2010. godine iznosi 135.000 eura. Iako nešto smanjen u odnosu na 2009. godinu, i nadalje je na visokom nivou. Nivou koji sljemenske utrke čini posebnima, te ih uz odličnu organizaciju i veliki trud i zalaganje preko 2.000 ljudi koji rade u organizaciji natjecanja i popratnih događanja svrstava među najbolje utrke FIS Svjetskog kupa.

Kao i u dosadašnjim utrkama Vip Snow Queen Trophy-ja, posebna je pažnja posvećena gledateljima, koji su svojom sjajnom podrškom psoljednjih godina uistinu zaslužili vrhunski tretman. Ulaznice za utrke već su u prodaji u odabranim Vip centrima te poslovnicama Generalturista širom Hrvatske, kao i na njihovim Internet stranicama.

Cijena ulaznice identična je kao i prošle godine, i iznosi za jednu utrku 100 kuna. A za djecu od 7-15 godina, koja na utrku dolaze u pratnji odraslih, 40 kuna. Vrlo je povoljan paket ulaznica za dva dana po cijeni od 150 kuna, te za djecu od 7-15 godina 60 kuna. Kao i proteklih godina, ulaznice su raspodijeljene na A (crvenu) i B (plavu) zonu, s polascima iz Zagreba. Te C (zelenu) zonu s polascima iz Stubičkih toplica. U cijenu ulaznice uključen je prijevoz na Sljeme, ulaznica za natjecanje, koncerti na Krumpirištu, te besplatna konzumacija jela i pića zahvaljujući razumijevanju brojnih sponzora, dobavljača i partnera.

Tako će Vipnet, kao višegodišnji partner i generalni sponzor utrka i Hrvatskog skijaškog saveza, na Krumpirištu za najmlađe osigurati brojne zabavne igre - gađanje snjegovića, sanjkanje i slaganje puzzli - sve i uz nastup Kino kluba. Izvedbom himne utrke pod nazivom "Snježna kraljica", Kino klub će nastojati zagrijati okupljene na Trgu bana Jelačića uoči izvlačenja startnih brojeva, dok će se naše skijaške zvijezde družiti i fotografirati sa svojim fanovima u obližnjem Vipovom šatoru u Gajevoj ulici. Od ove godine, ljubitelji skijanja u Vip Web shopu mogu nabaviti i eksluzivne majice, flisove i kacige renomiranih proizvođača, s potpisima Ivice, Natka, Ane i Nike.

Hrvatska televizija će šesto izdanje utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu prenositi s 24 kamere, na terenu će biti i dvije SNG ekipe, a "live" prijenos utrka na Sljemenu moći će se gledati u dvadesetak zemalja. Dok će se snimke s utrke emitirati u još 50-ak zemalja svijeta.

-.--.-

Vip Snow Queen Trophy svake je godine velika i uspješna promocija Grada Zagreba i Hrvatske. Ispitivanja TV gledanosti pokazala su da je prošlogodišnje sljemenske utrke u prijenosu uživo, snimkama, reportažama i vijestima, gledalo preko 220 milijuna gledatelja diljem svijeta. Po čemu su sljemenske utrke druge u FIS Svjetskom kupu iza onih u Kitzbuehelu ukupno. No, sljemenske utrke zabilježile su i najveći broj TV gledatelja uživo u jednoj zemlji. A to je bila Njemačka, u kojoj je žensku slalomsku utrku u prijenosu uživo gledalo 4,76 milijuna gledatelja. A mušku utrku 4,67 milijuna gledatelja. Uz najveću gledanost u Njemačkoj u odnosu na sve utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa.

Trg bana Jelačića 2. će i 5. siječnja kao i do sada biti poprištem javnog izvlačenja startnih brojeva za utrke.

2. siječnja, nakon javnog izvlačenja startnih brojeva za utrku skijašica te predstavljanja suionika za utrku ski legendi, u sklopu cjelovečernjeg programa "dm Snow Queen Ladies Night" održat će se koncert Tonija Cetinskog. Dok je nakon izvlačenja startnih brojeva za skijaše, 5. siječnja, organizator navijačima, građanima Zagreba i brojnim posjetiteljima pripremio nastup legendarne disco-grupe Earth Wind and Fire, dobirnika 10 Grammy-ja i 4 American Music Awardsa.

"Grad Zagreb će kao i do sada pružiti podršku organizatorima, jer se zajednički projekt od samih početaka pokazao kao odličan promotor Grada, turizma, i sportskih vrijednosti Grada. I ovom prilikom pozivam sve Zagrepčane, građane Hrvatske ali i goste iz drugih zemalja da 3. i 6. siječnja dođu na Sljeme. Ali i na dane uoči utrka i na Jelačić-plac", naglasio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 142158
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr