01.03.2009.      

Autor: Goran Vukelić 

T. Ligety: "Bez motivacije za kombinacije"

Ted Ligety, pobjednik jučerašnjeg veleslaloma u Kranjskoj Gori, otkrio je neka svoja razmišljanja za Skijanje.hr.

Prva ovosezonska pobjeda za Teda Ligetyja stigla je na jučerašnjem veleslalomu u Kranjskoj Gori. Ponovio je tako Amerikanac uspjeh od prošle sezone kada je također slavio na Podkorenu. Ipak, dan poslije na slalomu nije imao pretjerano razloga za zadovoljstvo – završio je svoj nastup izljetanjem već u prvoj vožnji.

"Da, baš sam bio loš danas", ipak uz smiješak kaže ovaj uvijek razgovorljivi skijaš iz američke države Utah. "Dobro sam krenuo niz stazu, šteta zbog greške. Ipak, drago mi je da se dobro osjećam na skijama, da dobro skijam, a ovakve se greške nekad moraju dogoditi."

Veleslalom je ipak najjače oružje prošlogodišnjeg osvajača malog globusa u ovoj disciplini? "Točno, zadovoljan sam svojim nastupima u veleslalomu. Bilo je problema tek na posljednjem veleslalomu u Sestriereu gdje sam u prvoj vožnji više vozio freeride nego veleslalom. No, tu je i brončana medalja iz veleslaloma sa Svjetskog prvenstva tako da nemam razloga brinuti se o formi."

Zimske olimpijske igre u Torinu 2006. ponudile su iznenađenje kada je Ligety osvojio zlato u kombinacijskoj utrci u kojoj je Ivica Kostelić bio srebrni. Iznenađujuće zvuči podatak da Amerikanac od tada nije osvojio niti jednu kombinaciju!  

"Da, ove sam sezone nastupio samo u dvije kombinacijske utrke. Izgubio sam motivaciju za tu disciplinu. Kombinacijske su utrke obično dio četverodnevnih događanja u kojima ja ne vozim sve utrke, poput Wengena. Ne čini mi se onda isplativim izgubiti četiri dana samo radi jedne utrke, radije se posvetim treninzima veleslaloma. No, za Olimpijske igre u Vancouveru 2010. ću se sigurno vratiti kombinaciji."

Ligety sa zanimanjem promatra borbu u ukupnom poretku Svjetskog kupa: "Žao mi je što Ivica ima zdravstvenih problema. Kao zdrav on sigurno ima najveću šansu za osvajanje velikog kristalnog globusa. Ovako, mislim da je Didier Cuche u najvećoj prednosti, čak pet utrka u brzim disciplinama do kraja sezone moglo bi odnijeti prevagu na njegovu stranu."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 209973
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr