07.12.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Tragičan završetak mlade njemačke skijaške nade

Novi tragični događaj pogodio je skijaški svijet. Nakon tragične nesreće Davida Poissona, od posljedica pada jučer je preminuo mladi Nijemac Max Burkhart.

Nove loše vijesti dolaze iz FIS-ove skijaške obitelji. Skijaški se svijet još nije oporavio od posljednje tragedije, a sada je opet zavijen u crno. Spustaška utrka NorAm kupa u kanadskom Lake Louiseu, održana proteklog utorka, bila je kobna za sedamnaestogodišnjeg njemačkog skijaša Maxa Burkharta. Na najzahtjevnijem dijelu staze izgubio je kontrolu nad skijama te se punom brzinom zabio u zaštitnu ogradu. Odmah je helikopterom prebačen u bolnicu u Calgaryju, no nažalost mu nije bilo spasa; u srijedu je preminuo.

Podsjetimo, ovo je već drugi tragični događaj ove skijaške sezone. Pred samo dva tjedna na sličan je način svoj život tragično skončao Francuz David Poisson. Za razliku od Maxa, Davidu se pad dogodio na treningu spusta. Nadamo se kako su ovo posljednje vijesti ove tematike. Kao da se neka loša karma nadvila nad FIS-ovu obitelj. Ne ponovilo se!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 234551
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr