07.05.2008.      

Autor: Goran Vukelić 

U Monzi i snježna pista?

U Monzi bi se trebalo graditi prvo natkriveno umjetno skijalište.

Talijanski gradić Monza, svjetski poznat po svojoj automoto pisti, razmišlja o gradnji nove, ali ovaj put snježne piste. Prema navodima talijanskih medija, na prilazu Monzi trebala bi se izgraditi skijaška dvorana za cjelogodišnje skijanje pod krovom.

 

Talijani se povode uspjehom sličnih dvorana već izgrađenih u Europi te, možda i najpoznatijom, onom u Dubaiju. Na ruku im idu i prognoze o globalnom zatopljenju te pomicanju snježne granice u sve više planinske predjele što skijašima na raspolaganju ostavlja sve manje prirodnih staza.

 

Skijaški bi centar u Monzi bio smješten blizu čvorišta autoceste te bi bio orijentiran prvenstveno ka stanovništvu Milana od kojeg je Monza udaljena tek 20-ak kilometara. Uz skijašku stazu realizirao bi se i teren za offroad vožnju te motocross, kao i sve ostale popratne uslužno-ugostiteljske aktivnosti.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 224178
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr