17.12.2005.      

Autor: Matija KraljPhoto: Marco Büchel, arhiva www.marco-buechel.li 

Val Gardena, S (m) – Liechtenstein na vrhu

Na današnjem spustu Svjetskog kupa za skijaše u Val Gardeni pobjeda otišla put Liechtensteina...

34-godišnji Marco Büchel iz Liechtensteina današnji je pomalo i iznenađujući pobjednik spusta u Val Gardeni. I ovaj spust, baš poput onog ženskog u Val d'Isereu, djelomično je danas postao žrtvom loših vremenskih prilika, tako da je vožen u bitno skraćenoj varijanti.

Pod takvim uvjetima najbolje se snašao upravo veteran iz Liechtensteina te u konačnici odnio pobjedu vremenom 1:27.99, a uz samo 2 stotinke sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog Michaela Walchhofera (AUT) te 20 stotinki sekunde prednosti u odnosu na trećeplasiranog Erika Guaya (CAN). Büchelu je ovo, inače, druga pobjeda na utrkama Svjetskog kupa u karijeri, i prva u spustu.

Velikom domaćem favoritu Kristianu Ghedini pošlo je za rukom plasirati se danas tek na konačno četvrto mjesto, Fritz Strobl (AUT) bio je potom peti, a Kjetil Andre Aamodt iz Norveške šesti. Amerikanac Bode Miller utrku je završio na osmom mjestu te se tim rezultatom iznova vratio na vodeće mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa za skijaše.

Vrijedi još istaknuti i odlično sedmo mjesto Antoinea Deneriaza iz Francuske, baš kao i deveto nesuđenog pobjednika superkombinacije iz Val d'Iserea Didiera Defaga (SUI).

U sklopu Svjetskog kupa za skijaše sutra je u Italiji još na rasporedu i veleslalom u Alta Badii.

Konačni poredak prvih 10 skijaša danas:

1.) MARCO BÜCHEL (LIE) 1:27.99
2.) Michael WALCHHOFER (AUT) + 0.02
3.) Erik GUAY (CAN) + 0.20

4.) Kristian GHEDINA (ITA) + 0.43
5.) Fritz STROBL (AUT) + 0.47
6.) Kjetil Andre AAMODT (NOR) + 0.59
7.) Antoine DENERIAZ (FRA) + 0.62
8.) Bode MILLER (USA) + 0.74
9.) Didier DEFAGO (SUI) + 0.86
10.) Norbert HOLZKNECHT (AUT) + 0.89

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 177458
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr