15.12.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Val Gardena, SG(m): Senzacionalna pobjeda Ferstla

Prva utrka skijaške turneje "Giro d'Italia", najboljih svjetskih skijaša, završila je senzacionalnom pobjedom njemačkog reprezentativca Josefa Ferstla.

Najbolji skijaši svijeta preselili su se iz snježnog Val d' Iserea u maglovitu Val Gardenu. Danas je na čuvenoj stazi Saslong održana superveleslalomska utrka. Bila je prožeta vremenskim obratima, brojnim pogreškama skijaša, što je naravno rezultiralo senzacionalnim završetkom. Najbolji su bili skijaši iz germanskih zemalja.

Najbrže vrijeme utrke postavljeno je na samom početku. Sa startnim brojem dva, Nijemac Josef Ferstl stigao je do pobjede, odnosno rezultata karijere. Njegova izvedba bila je više nego solidna, no ne može se reći i najbolja. Sigurno bolju izvedbu, do dijela staze na kojem se nalaze snježni brežuljci, imao je Norvežanin Kjetil Jansrud. Tada je počinio ogromnu pogrešku koja ga je skoro izbacila iz utrke. Izdržao je, no u konačnici ga je navedena pogreška koštala bodova. Završio je tek na 35. poziciji. 

Vrijeme od 1:35.28 minuta nije uspio nadmašiti niti Austrijanac Max Franz. Od samog starta utrke bilo je vidljivo kako se bacio na glavu. Odskijao je sjajno, s minimalnim brojem pogrešaka te je na kraju završio na drugoj poziciji. Za senzacionalnim pobjednikom je zaostao malenih 0.02 sekunde. Sa 0.08 sekundi iza Franza, na treću se poziciju instalirao njegov reprezentativni kolega Matthias Mayer. Svjetskom juniorskom prvaku iz Formigala 2008 u disciplini superveleslaloma to je šesnaesto postolje u karijeri.

U navedenoj je utrci trebao nastupiti i naš Natko Zrnčić-Dim, no vremenski uvjeti nisu dozvolili njegov nastup. Natko je u utrku trebao startati sa startnim brojem 52, no utrka je zbog guste magle završena zaključno s Bjoernarom Netelandom, koji je nosio startni broj 38. Natko i svi ostali skijaši, ako to vrijeme dopusti, već sutra imaju novi izazov na istom mjestu, ali u ponešto drugačijoj disciplini. Utrka spusta je na rasporedu od 12:15 sati. Djevojke su danas pauzirale, a sutra ih od 10:30 sati očekuje superveleslalomska utrka u Val d'Isereu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 183098
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr