23.09.2008.      

Autor: Goran VukelićPhoto: staza Radeševo na Platku, arhiva Skijanje.hr  

Visoko pokroviteljstvo nad Jadran. slalomom

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić potvrdio pokroviteljstvo nad Jadranskim slalomom.

Izaslanstvo Ski kluba Rijeka, koje je prošlog tjedna primio predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, dobilo je potvrdu da će se predsjednik opet prihvatiti pokroviteljstva nad Jadranskim slalomom, FIS natjecanjem na Platku. Mesić je bio pokrovitelj i prvog obnovljenog Jadranskog slaloma održanog 2006., a nakon dva otkaza natjecanja zbog nepovoljnih snježnih uvjeta, sljedeći bi se Slalom trebao održati 22. i 23. ožujka 2009.

 

Riječko je izaslanstvo predvodio Milan Tumara, počasni predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza, uz potporu Vedrana Pavleka, direktora hrvatskih skijaških reprezentacija. Bilo je riječi i o pregledu staze Radeševo koji je u kolovozu obavio predstavnik FIS Europskog kupa u alpskom skijanju s ciljem da se možda već 2010. na Platku organizira natjecanje takvog ranga. U travnju iduće godine bit će poznato više pojedinosti oko organizacije Europskog kupa na Platku, a ne treba zanemariti niti moguću pomoć Hrvatske vojske u pripremi staza, barem po Mesićevoj sugestiji.

 

Predsjednik je na sastanku upoznat s razvojem skijaških potencijala u Primorsko-goranskoj županiji te mu je uručena i ove godine izdana Tumarina monografija.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 165881
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr