19.03.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Vlhova osvojila slalom, Hirscheru pripao veleslalom

Marcel Hirscher pobjedom je potvrdio osvajanje malog veleslalomskog Kristalnog globusa. Petra Vlhova pobijedila je u slalomu. Mikaela Shiffrin uzela je mali slalomski Kristalni globus.

Odskijane su i pretposljednje utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa ove sezone. Subota je donijela natjecanja u muškom veleslalomu, dok je ženski dio skijaške karavane odradio i posljednji slalom sezone. Vrijeme u Aspenu tijekom cijele završnice je vrlo sunčano, stoga su i temperature više nego li su skijašice i skijaši navikli. Unatoč tome, organizatori su odradili sjajan posao te su uvjeti na stazi bili sasvim solidni za ovo doba godine.

Čast da otvore pretposljednji dan natjecanja pripao je najboljim svjetskim veleslalomašima. Imali smo priliku gledati jednu vrlo zanimljivu utrku, iako se i prije samog natjecanja znalo kako je Marcel Hirscher osvajač malog Kristalnog globusa u navedenoj disciplini.

Subotnja je utrka donijela samo potvrdu prijašnje tvrdnje. Marcel Hirscher jedan je od najvećih, ako ne i najveći skijaš tehničkih disciplina svih vremena. Nakon prvog dijela natjecanja zauzimao je drugo mjesto, sa samo stotinkom zaostatka za Neureutherom. U drugom je djelu, u svom stilu, odskijao maestralno. Nije to bila utrka bez pogrešaka, baš naprotiv, ali lakoća kojom Marcel skija po svim uvjetima je nevjerojatna. Stječe se dojam kako ne može ispasti iz utrke, taman da skija po i najvećim hupserima. Ulaskom u cilj vrijeme je ostalo stajati na 1:49.69.

Koliko je to dobro vrijeme može potvrditi drugoplasirani Nijemac Felix Neureuther, koji je za Hirscherom zaostao 0.53 sekunde, a skijao je na razini svojih najboljih slalomskih izdanja. Do treće pozicije stigao je Francuz Mathieu Faivre. Za pobjednikom je zaostao 1.19 sekundi. Posebno dobro izdanje imao je Talijan Florian Eisath, koji je stigao do pete pozicije, nakon što je u prvom dijelu natjecanja završio tek na 23. mjestu. Marcel Hirscher nadmoćno je osvojio mali veleslalomski Kristalni globus, s 233 boda prednosti ispred drugoplasiranog Faivrea.

Natjecanje u ženskom slalomu bilo je još zanimljivije od prethodne utrke muškaraca. Iako je, kao i u muškoj konkurenciji, Mikaela Shiffrin već osigurala mali slalomski Kristalni globus, uzbuđenja nije nedostajalo.

Do svoje druge pobjede u karijeri stigla je mlada Slovakinja Petra Vlhova. Malo je tko mogao zamisliti kako će netko biti bolji od Shiffrin, još k tome na domaćem terenu. Sjajna Vlhova hrabro je odskijala utrku te je s vremenom od 1:32.00 ugodno iznenadila cjelokupni skijaški svijet. Drugu je poziciju osvojila Mikaela Shiffrin. Pritom je za pobjednicom zaostala 0.24 sekunde. Navedenim je rezultatom dodatno povećala prednost u slalomskom poretku te je potpuno zasluženo, po četvrti puta u karijeri, osvojila mali slalomski Kristalni globus s 265 bodova ispred drugoplasirane Velež Zuzulove. Treću je poziciju osvojila Šveđanka Frida Hansdotter. Odskijala je jednu sasvim solidnu utrku, iznadprosječno dobru za njezine standarde. Za Vlhovom je zaostala 0.35 sekundi.

Nedjelja donosi posljednje utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa jubilarne 50. skijaške sezone. U 16 sati na rasporedu je prva vožnja ženskog veleslaloma, dok će se drugi dio natjecanja održati od 18:30 sati. Sezonu će zaključiti najbolji svjetski slalomaši. Njihova je utrka na rasporedu od 17, odnosno 19:30 sati. Vjerujemo kako će posljednje utrke objediniti cjelokupnu skijašku sezonu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 223307
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr