20.02.2008.      

Autor: Elinka Barišić 

Zermatt i dalje najskuplje skijalište

Objavom cijena ski karata za predstojeću ljetnu i zimsku sezonu, Zermatt je i dalje ostao vodeći, barem kad su u pitanju Europska skijališta.

Švicarski Zermatt ovih je dana objavio cijene ski karata za sezonu 2008/2009.  Porast od 1% zahvatit će, pored karte za švicarski dio, i kartu koja obuhvaća i talijanski dio skijališta, iznad Cervinie.

Nova cijena karte za 6 dana će iznositi 4 franka više - 350 CHF (oko 217 EUR) , odnosno 394 CHF (oko 245 Eur) koliko stoji karta za prošireno područje. Zermatt tako ostaje skijalište s jednom od najskupljih ski karata u Europi.

Unatoč visokim cijenama, Zermatt je ove seozone zabilježio i nekoliko rekorda u posjećenosti, s više od 15.000 dnevnih ski karata prodanih na Novu godinu. Kako bi ovo vrhunsko skijalište i dalje zadržalo svoju reputaciju, ne štedi se ni na brojnim  investicijijama. Samo ove godine izdvojeno je preko 40 millijuna švicarskih franaka za sustav umjetnog zasnježivanja, a od iduće jeseni u pogon kreće i novi, izraelski sustav izrade umjetnog snijega, koji će moći raditi i na temperaturama iznad nule.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 161840
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr