22.09.2006.      

Autor: Elinka BarišićPhoto: Zermatt Bergbahnen 

Zermatt uskoro i do 4000 m/nv

Zermattova gondola, i do sada najviša u Europi, uskoro će postati još viša.

Na Zermattu, naime, planiraju produžiti trasu gondole, te na njezinoj krajnjoj stanici, vrhu Mali Matterhorn (3,883m) izgraditi staklenu piramidu visine 90 metara!

Piramida, imena Glacier Palace, imat će na vrhu i platformu s vidikovcem na visini od točno 4.000 m/nv, pa će ukupna visina konstrukcije biti 117 metara iznad samog vrha planine. Piramida od 30 katova će, naravno, imati i lift do vrha, ali i restorane, multimedijske i muzejske prostore te hotel.

Konstrukcija ovog ogromnog zdanja zakazana je za ovu godinu, a Švicarcima, iako do sad najveći, ovo nije prvi takav projekt. Glacier Palace nadmašit će tako stakleni pravokutni restoran na 3.000m Diablerets glečera, te spektakularni toranj koji se upravo gradi iznad Davosa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 156230
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr