Skijanje.hr

FORUM

1 2 3 
 • Objavljeno: 21. prosinca 2011.   15:50h

  Član od:
  25.11.2008.

  Mjesto:
  Hrvatska,

  Eh da, molim i informaciju gdje iznajmiti ski opremu za djecu(skije i pancerice).
 • Objavljeno: 21. siječnja 2012.   22:16h

  Član od:
  07.12.2004.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  Vjerojatno ste se već vratili sa skijanja ali evo naše iskustvo možda nekome pomogne.
  U Kranjskoj gori djeca do 6 g ne trebaju ski pass ako su u pratnji roditelja (ili učitelja 1na1 - individualno) ali ako su u ski školi i idu samostalno na žicu onda im treba.
  Najpovoljnija opcija je kupiti skipass preko škole u paketu, bude i do 40% povoljniji.

  Što se škola tiče ima Bernik, ASK i Kekec. Mi smo probali 2 od 3 i sa ASK-om smo vrlo zadovoljni. Djeca na kraju dobiju medalje i diplome sa slikom, učitelji su super, znaju hrvatski. Kako naši klinci tvore grupicu za sebe (njih 4) tako nam se ASK pokazao kao najkonkuretniji cijenom i spremnošću da nam izađu u susret gdje god mogu.
 • Objavljeno: 22. siječnja 2012.   23:59h

  Član od:
  25.11.2008.

  Mjesto:
  Hrvatska,

  Smrakovc, da , već smo se vratili :)

  Slažem se sa svime što si napisao u prvom paragrafu.
  Svakako je povoljnije uzeti paket u ski školi (ski škola+skipass), ali iznajmljivanje opreme je osjetno povoljnije u Hrvatskoj, tj. u ZG i okolici.

  Mi smo dijete(početnik 5 i pol g.) upisali u ASK-ovu školu zbog pozitivnih dojmova poznanika koji u Kranjskoj G.zimuju nekoliko sezona. Nažalost naši dojmovi su bili više negativni nego pozitivni.

  Ipak sve ovisi o individualnoj stručnosti,znanju i zalaganju samog instruktora s čime baš i nismo bili oduševljeni. Upoznali smo i ljude čije dijete je nekoliko sezona išlo u Intersport ski školu s kojom su bili zadovoljni, ali ove sezone su se malo razočarali.

  Sve te škole bi trebale više pridodavat pažnje da početnicima(najmlađim) osiguraju najstručniju osobu s akcentom na metodiku, što kod nas nije bio slučaj.
  npr. škola nikad nije trajala puna 2 sata-,
  grupa se svakog dana nadoponjavala s novim početnicima (jer nisu svi imali termin od 7 dana zbog nove godine)
  učitelj bi po jedno dijete kojem lošije ide ostavljao na dnu staze kod roditelja da se dijete odmori jedan lauf jer kao ne može raditi s dvoje takve djece odjednom (smiješno)
  bilo je još smiješnih situacija da ih ne nabrajam...

  tapet za početnike je mogao koristit bilo tko na skijalištu tako da su tu bile gužve jer je bilo puno onih koji su sami učili svoju djecu!!! (da sam znao)

  Dijete je ipak proskijalo, ali moglo je to biti puno bolje...
 • Objavljeno: 26. siječnja 2012.   17:54h

  Član od:
  07.12.2004.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  E tu si ti kao tata trebao urgirati. To kod mene nebi prošlo. A to je i jedna od razloga zašto mi idemo uvijek van termina praznika i naših 4 tvore grupu za sebe - zato da im s posveti kako treba i zato da ja biram učitelja kojeg želim. Ako nisam zadovoljna 1 dan tražim promjenu. Tako je bilo lani, ove godine tražili smo imenom tog i tog. Sve se može dogovoriti naši su npr imali školu 10-12 i 13-15 dakle 4 sata na dan s pauzom za ručak. I samo jedan dan se desilo da su nas dočekali sjedeći na klupicama jer su malo ranije završili jer su bili "umorni" - učitelj naravno nezna koliko smije ili ne smije forsirati ali kad se pred njim kaže da ih sutra očekujemo na stazi do 15:00 onda je svih 5 ( uključujući) učitelja shvatilo da nema mrdanja ;)

  Ali sve se svodi na to kojeg učitelja dobijete to stoji, nije tu ime škole bitno nego ime trenera.
 • Objavljeno: 26. siječnja 2012.   21:57h

  Član od:
  25.11.2008.

  Mjesto:
  Hrvatska,

  Jedini ja i jesam reagirao....što je urodilo plodom, ali detalje nisam htio pisati. Na kraju je ispalo OK , ali moglo je i bolje.

  Pošalji mi na PM ime učitelja s kojim ste bili zadovoljni, jer postoji opcija da iduće godine opet posjetimo Kranjsku...

 • Objavljeno: 27. siječnja 2012.   17:59h

  Član od:
  29.11.2007.

  Mjesto:
  Hrvatska, Jadranovo

  Večer
  moj savjet ti je da uzmeš ski učitelja samo za svoje klince...jer ako idu u grupi jako malo će naučiti...Znam iz iskustva jer sam prve god kćer dao u grupu i vidio sam dato baš i ne štima...Nakon toga uzmemo ski učitelja samo za nju i sve je OK...Inače koristimo usluge ski škole Intersport Bernik i jako smo zadovoljni...takodjer koristimo i usluge njegovih app već dosta godina.
  Pozdrav
  Dario
 • Objavljeno: 30. siječnja 2012.   15:53h

  Član od:
  30.01.2012.

  Mjesto:
  Hrvatska, Dubrovnik

  Nov sam ovdje na forumu ali ne i u Kranjskoj Gori, pa da napišem moje iskustvo ako nekome može pomoći ...

  Lani - Intersport Bernik, početni tečaj, dosta velika grupa sa 10-12 djece koja se dan-dva kasnije rasformirala na "totalne početnike" i"naprednije". Curica je bila totalni početnik sa 6 godina, prvi put stala na skije par sati prije ski škole, trebala je i malo više vježbe, jačanja samopouzdanja, igre i zabave na skijama nakon ski-škole.
  U školi nisu koristili pokretni trak, a kako je koje dijete bilo spremno slali su ih na ski lift. Mala je krenula na ski lift u četvrtom danu (od šest), tako da smo morali kupiti trodnevni ski pass. Oko njihove grupe je uvijek bilo barem dva, a na ski liftovima i tri instruktora. U 6 dana ski škole (po dva sata) je po mom mišljenju od totalnog početnika sasvim dobro napredovala.

  Ove godine u ASK izgleda da je pristup malo drugačiji - jedan instruktor i manja grupa (5-6 djece) u kojoj je bila najmlađa, ali i metodika nešto drugačija (sa štapovima), možda manje prilagođena 7-godišnjacima, a više starijoj djeci. Ali curica je bila ponosna što je sa starijima, iznimno zadovoljna i sa punim samopouzdanjem od prvog dana.

  Dosta sam boravio blizu, na skijalištu ispred Larixa i u redovima za ski-lift i nisam primjetio da instruktori ostavljaju djecu.
  Čini se da u grupnim tečajevima nema puno prostora za izraženiji individualni pristup, pa roditelji sami moraju procijeniti kada i koliko je dijete spremno za grupni tečaj. Uz to moramo i sami maksimalno doprinositi kad god je to moguće, a nisu ni sva djeca ista.

  Ali jasno da je neoprostivo da se djeca ostavljaju na odmor i čuvanje roditeljima kada je upravo posao instruktora da maksimalno iskoristi vrijeme koje naplaćuje. Jednostavno treba uvijek provjeriti kako se radi sa djecom i reagirati. Pa neka se i vrijeme odmora iskoristi kako bi se djeca bolje pripremila na ono što slijedi, igrala ili jednostavno sprijateljila sa instruktorima.

  Ukratko bili smo zadovoljni i sa Intersportovcima i sa ASK.
 • Objavljeno: 30. siječnja 2012.   16:02h

  Član od:
  30.01.2012.

  Mjesto:
  Hrvatska, Dubrovnik

  Samo još neke sugestije oko ski škola u Kranjskoj gori (i Kranjskoj gori općenito):
  - koristite pakete - ako ski škola nudi u paketu i opremu i ski-pass tada je iznajmljivanje povoljno; u slučaju problema ili oštećenja iznajmljenu opremu možete odmah zamijeniti;
  - supruga i ja smo također iznajmili skije u istom rentu i na to dobili priličan popust; kako nisu radile sve staze 6-dnevni ski pass sam također kupio uz određeni popust; za ovo kao i rad zaposlenika na dječjim ski-liftovima sve pohvale.
  - grupni tečajevi za većinu ski škola počinju od 11:00 što je i početak najvećih gužvi na skijalištu; ako je moguće ovo treba izbjeći te birati grupe koje počinju u 10:00 (ili ako je moguće i ranije);
  - višednevne bezkontaktne ski karte su ne samo jeftinije, već za djecu puno praktičnije rješenje od jednodnevnih;
  - noćno skijanje je uključeno u višednevne karte i u Kranjskoj gori radi svaki dan osim ponedjeljka, što je

  Ispričavam se ako sam pretjerao u duljini postova.
 • Objavljeno: 11. ožujka 2012.   02:46h

  Član od:
  11.03.2012.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  Bili smo na skijanju u drugom mjesecu te smo koristili usluge skole skijanja Intersport Bernik.Dijete od 4.5 godine pocetnik imao je tecaj 1 na 1, dva sata dnevno te je proskijao bez problema.Dijete od 14 god isto tako pocetnik prosao je skupni tecaj skole skijanja te dodatno 1 sat dnevno 1 na 1 te se treci dan spustao s vrha staze nasuprot hotela Larix.Svaku pohvala uciteljima Nataliji i Tomazu. Cijelo vrijeme tecaja skijali smo u blizini ali da nas djeca ne primjete te ne izgube koncentraciju te nemamo zamjerke na rad instruktora.
 • Objavljeno: 19. listopada 2012.   13:56h

  Član od:
  07.12.2004.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  Nataliju smo i mi imali dodatno na ASK prvu godinu jer smoostali 10 dana .. uglavnom pohvale. Nisam bila na temi od svog zadnjeg posta pa pretpostavljam da je za pp prekasno ;) ali čisto osvrt 3 zime za redom smo bili u Larixu i sve pohvale za smještaj, ASK učitelje, osoblje.. ma sve je za 10. Ove godine idemo dalje jer prerasli smo staze u KG , klinci skijaju predobro i sad nam treba nešto više. Ali to na novoj temi slijedi pitanje ;)
  Svima koji imaju manje klince i tek uče topla preporuka za Kranjsku goru.
 « Prethodna stranica
Novo mišljenje
Sljedeća stranica » 
Pravila korištenja foruma:

1. Reklamiranje nije dozvoljeno, no čitatelji smiju razmjenjivati svoja mišljenja o trgovinama, agencijama, opremi i sl.
2. Telefonski brojevi nisu dozvoljeni (razmjenjujte ih preko privatnih poruka)
3. Email adrese nisu dozvoljene (i njih razmjenjujte preko privatnih poruka)
4. Psovke, vrijeđanje na rasnoj ili nacionalnoj osnovi i slično neprihvatljivo ponašanje nije dozvoljeno. Sve takve poruke miču se u cijelosti.
5. Fotografije ne smiju biti šire od 400px.

Komercijalno oglašava-nje putem foruma nije dozvoljeno, a postovi takve vrste bit će uklonjeni. Molimo zainteresirane za oglašavanje u magazinu da se obrate na marketing@skijanje.hr.

Mišljenja u forum upisuju posjetitelji te kao takva, ona nužno ne moraju biti istinita i točna. Upisana mišljenja NE predstavljaju stavove magazina Skijanje.hr

Forum Oglasnik
OSTALO
Skijanje.hr fanatik...   ivexvg, (27.03. 07:30h)
OPREMA
garancija na kupljene...   EnesD, (19.03. 08:33h)
RODITELJSKI KUTAK
Ski škola za djecu...   Ni1001ka, (20.01. 13:35h)
KOMENTARI čLANAKA
Sljeme s novim web...   alex98WWE, (04.01. 19:36h)
SKIJALIšTA
Jahorina   JahorinaA209, (08.10. 12:55h)
SKIJAšKI ARANžMANI
Popusti/Akcije/Kuponi   Danko17, (22.05. 15:48h)
NUDIM/TRAžIM PRIJEVOZ
Kanin 24.05.2020   divancan, (19.05. 20:57h)

Zadnje prijave

  Prijava u klub

  © Skijanje.hr 2003-2021.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5133783
  Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
  Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

  ISSN 1845-5891

  Izdavač: Sport-IT
  Medovićeva 19, Rijeka
  e-mail: info@skijanje.hr

  Marketing:
    marketing@skijanje.hr