29.11.2023.      

Autor: Elinka Barišić

Photo: Vogel Ski Center, RTC Krvavec

 

Slovenska skijališta s čak 11 novih žičara!

Više od 80 milijuna eura za ogroman napredak slovenskih skijališta.

Slovenska su skijališta u proteklih godinu dana uložila više od 80 milijuna eura u modernizaciju žičara pa će tako u idućoj sezoni u pogon krenuti čak jedanaest novih žičara.

Na žalost, slično kao sto se desilo i na našem Sljemenu, i Slovenci unatoč ulaganjima imaju problema. Kako se čini sustavno neodržavanje koštalo je gondolu na Kaninu toga da se ista ne može sanirati na vrijeme, pa je upitno hoće li uopće skijalište, kojem je ova gondola jedini način pristupa sa slovenske strane, ove sezone uopće raditi.

No dobre vijesti stižu s gotovo svih većih skijališta u Sloveniji, sto će sigurno obradovati i hrvatske skijaše.

Nova gondola Zadnji Vogel (naslovna fotografija) za do 10 osoba otvorit će se na Vogelu te će pokrivati istu trasu kao i stari dvosjed.

Nove šesterosjede dobiva Krvavec (zamjena za staru sjedežnicu na vrh Zvoh), Rogla (Mašinžaga) te Velika planina (Šimnovec). Prva dva će ujedno biti natkrivena i grijana.

-.--.-

Četverosjedima
se mogu pohvaliti Kope - i to s čak dva (Kopnik i Šahernik), Golte s također dva (Smrekovec i Stari stani), Pohorje (Ruška) i Jakec Trije kralji (Veliki vrh)

Kope će dobiti i novu vučnicu Velika Kopa, a Pohorje i novu međustanicu gondole.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 329942
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr