Skijanje.hr

FORUM

1 2 3 4 5 
 • Objavljeno: 01. siječnja 2008.   11:15h

  Član od:
  05.11.2006.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  Kakva je cesta iz Sesta do Cortine?

  Mislim se jedan dan zaletiti do tamo (odmah ujutro, da sam oko 9 u Cortini, tamo skijam, odem u neki restoran na ručak, još malo skijam i natrag u Sesto), a nebi volio da ispadne da sam više u autu nego poslije na skijama...
  Dali se može u Sestu odmah uzeti karta za 6 dana Sesta i jedan dan u Cortini? Dali bi morao odmah znati koji dan sam u Cortini?

  Se isplati ići?

 • Objavljeno: 01. siječnja 2008.   13:29h

  Član od:
  06.12.2005.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  " Vjerovatno ćemo uzeti tako svaki dan po jedan sat privatno, mislim da je to na neki način bolje nego 3 sata u školi sa 15 ljudi. Od ta 3 sata, opet se skija možda sat i pol, jer moramo u svaku bajtu skrenuti na rakijicu i tako to . Jedino što je dobro je to da je u školi lani i preklani bila zakon ekipa s kojima smo onda i popodne skijali budući da idemo samo 2, pa nemamo s kim skijati. "
  (Član smarty)

  Grupe u ski školi formiraju se sa 6 do maksimalno 8 ljudi, tko radi veće grupe stvarno nije normalan i to radi samo da bi nabrzinu zaradio
  Moja draga je također počela skijati prije dvije sezone i svaki put je išla u ski školu ujutro od 10-13, a popodne sam ja radio s njom i svakim danom se vidio napredak Tako ćemo napraviti i ove godine, ona nek se još uči (iako već može proći sve staze ) a ja ću se izdivljavati s ekipom, ionako više nemam snage za cjelodnevno skijanje
  Mislim da Vam je u ovoj fazi još uvjek bolje više od pola skijaškog dana biti pod nečijim nadzorom, pa makar u grupi, nego cijeli dan možda nešto raditi krivo pa očekivati da će vas učitelj u sat vremena ispravi
 • Objavljeno: 07. prosinca 2011.   18:55h

  Član od:
  18.10.2010.

  Mjesto:
  Hrvatska, Mali Lošinj

  Vezano za gore navedeno skijalište intresira me smještaj , ima li tko preporuku za smještaj i u kojem od okolnih gradića bi trebalo potražiti smještaj.
 • Objavljeno: 25. siječnja 2012.   21:22h

  Član od:
  18.10.2010.

  Mjesto:
  Hrvatska, Mali Lošinj

  INTRESIRA ME IMA LI TKO PRIJEDLOG ZA SMJEŠTAJ I GDJE IZAJMITI OPREMU .
 • Objavljeno: 25. siječnja 2012.   23:24h

  Član od:
  09.11.2005.

  Mjesto:
  Hrvatska, Virovitica

  " INTRESIRA ME IMA LI TKO PRIJEDLOG ZA SMJEŠTAJ I GDJE IZAJMITI OPREMU . "
  (Član DOMI261)

  Hm, ovisno kakvu vrstu smjestaja zelis. Sexten ti nudi od mrak hotela do privatnih smijestaja kakvih god pozelis. Gdje god da si u njemu smjesten, staze su ti pod nosom, hoces ici skijati na Helm ili Rotwand svejedno. Innichen i Dobbiaco takodjer nisu isto los izbor, sa tim da bi Dobbiaco u pravilu trebao biti nesto jeftiniji, ali je i udaljenost do skijalista 10 km.

  Iznajmiti opremu mozes gdje god hoces u Sextenu. U samom centru uz glavnu cestu ima par ducana sa opremom pa tako i rentom od glave do pete.

 • Objavljeno: 26. siječnja 2012.   21:16h

  Član od:
  18.10.2010.

  Mjesto:
  Hrvatska, Mali Lošinj

  Imaš li preporuku za apartman ili pansion sa doručkom.
  Hvala
 • Objavljeno: 06. veljače 2012.   18:05h

  Član od:
  18.10.2010.

  Mjesto:
  Hrvatska, Mali Lošinj

  MOLIM PREPORUKU ZA APARTMAN ILI SOBU SA DORUČKOM JER JE VELIKI IZBOR NA NJIHOVIM STRANICAMA .(apartmana i soba ).
  Hvala
 • Objavljeno: 03. ožujka 2014.   18:41h

  Član od:
  16.12.2008.

  Mjesto:
  Hrvatska, Čakovec

  Za posljednji čin ovogodišnje turneje izdvojil sam 2 dana za Sextner Dolomite.
  Na mapi to izgleda jako lijepo – u praksi baš i nije tako.

  Iako se „prodaju“ pod 85 km staza morate to uzeti s velikom rezervom jer se radi o fascinantno rascjepkanom ski kompleksu koji se zapravo sastoji od 7 posve nepovezanih skijališta između koji je pristup moguć samo osobnim vozilom u vlastitom aranžmanu. K tome, ceste su katastrofalne i ne sjećam se kad sam vozil po više rupa nego do Rotwande.

  Doduše, postoji program „Giro“ – bus koji prometuje između skijališta u cilju da skijaš u jednom danu obiđe čim više njih, ali em taj „Giro“ radi samo srijedom i nedjeljom, em ionako ni s time ne obiđete sve.

  Tri uvjetno rečeno najveća skijališta su Versciaco/Helm (odmah na granici s Austrijom, gleda na Sillian Hochpustertal s jedne strane i na Dolomite s druge strane), Rotwanda podno samih stijena do koje se stiže preko Sextena i Moosa te San Candido na kojem je utorkom i petkom moguće i noćno skijanje.

  Svako od njih ima tek 4-5 staza. To ujedno znači i puno ljudi na stazama, iako se na žičari ne čeka. Hrpa je školica koje vode na svaku stazu te oni jako unište podlogu.

  Nakon nepovezanosti sljedeći veliki minus je da su staze popodne kompletno ogoljele do ledenih ploha, dok se iste na strminama pojavljuju već i u 11 ujutro.

  Također, na Helmu su spore sjedežnice dok je ona u San Candidu ok. Stvar izvlače po 2 gondole na Helmu i Rotwandi od kojih je ona iz Sextena na Helm za 82 osobe i naprosto juri uzbrdo (do 35 km/h čini mi se).

  Staze ne označuju baš najspretnije jer zapravo numeriraju žičare do kojih staza vodi.

  Najljepša staza je crvendaća s Helma do dna koja ima 5-6 km.
  Crna 13 je vrlo zahtjevna, ali je dojam da je takva više zbog ogoljelosti/ledenih ploha nego zbog samog nagiba. Svi idu na nju, skijaju ju tek domaći, dok turisti otklizavaju. Zbog svog stanja nije mi bila guštna. Domaći govore da podsjeća na GranRisu.

  Sa Helma je fantastičan pogled na Dolomite, odličan restoran pod vrhom te zanimljiva činjenica da staze na dnu završavaju na samoj rijeci Dravi.

  Rotwanda je popodne kompletno u sjeni, a ima blage blage crvene 3, 5 i 10 za lagano opušteno skijanje bez napora.

  Međutim, ondje je također i crna Holzriese označena kao varijanta 3b, najstrmija (uređena) staza u ITA i među 10 najstrmijih u Alpama. Ima dva dijela koje povezuje ravnica, a nagib je 71%.
  Naravno, radi se o jednoj velikoj ledenoj plohi koja je nama običnim smrtnicima kao takva preextremna za normalno dinamično skijanje (posebno sa 7 dana "starim" rubnicima).
  Na Rotwandi je atrakcija četvrtkom krdo sobova s kojima se možete igrati, a pošto su vam ovdje Dolomiti okomito iznad staza, gubi se širina vidika i nema onog „wow“ efekta kod pogleda prilikom skijanja kak na suprotnom brdu (Helmu)

  San Candido je lijep gradić, staze u njemu su plave sa crvenim početkom i završetkom. Noćno skijanje utorkom i petkom (19-22h). A to sam ostavio za sam kraj i bilo je savršeno. Staze vam peglaju do 5 min pred puštanje u pogon, „regice“ ne stignu smrznuti i tri sata guštanja po friško izravnanoj stazi sa carvanjem na 85 km/h su zagarantirana. S obzirom da je pod nogama „baby-puder“, nema opasnosti da se išta lošeg desi.

  Pošto u ITA staze rade do 17h, dok čekate na početak noćnog možete skočiti do 3-4 km udaljenog jezera Dobbiaco iz kojeg izvire rijeka Drava, a putem bacite oko i na Dobbiaco Nordic Arenu i Grand Hotel Dobbiaco.

  U planu je povezivanje Helma i Rotwande, staza se već vidi iskrčena na brdu, ne znam za kad je planirano otvaranje te bi tek tada ovo moglo postati interesantnija destinacija. Do tada, ima neusporedivo boljih i bližih lokacija.
 • Objavljeno: 04. ožujka 2014.   12:38h

  Član od:
  31.01.2010.

  Mjesto:
  Hrvatska,

  bio sam prije 8 godina na tim skijalištima i onda su se karte mogle kupiti posebno za svako skijalište i po različitim cijenama,pa me zanima dali je to još tako.Znam da je za Sesto i moos bila ista cijena mislim oko 38 eura a za san candido i dobiaco su bilie dosta pobvoljnije.
 • Objavljeno: 04. ožujka 2014.   13:54h

  Član od:
  04.12.2006.

  Mjesto:
  Slovenija, Ruše

  " Pošto u ITA staze rade do 17h, dok čekate na početak noćnog možete skočiti do 3-4 km udaljenog jezera Dobbiaco iz kojeg izvire rijeka Drava, a putem bacite oko i na Dobbiaco Nordic Arenu i Grand Hotel Dobbiaco.

  Samo da se zna: Drava izvira na Toblaškem/Dobbiaco polju, a ne u jezeru....Toblaško polje ti je izmedju Innichena i Tobblacha (jedno 3 km pre Tobblacha u šumi, i prilično je teško nač, mada sa biciklom ide super, jer je sasvim blizu staze za bicikle)....više si pogledaj ovdje

  [Editirano]  [Editirano] 04. ožujka 2014. u 14:03h
 « Prethodna stranica
Novo mišljenje
Sljedeća stranica » 
Pravila korištenja foruma:

1. Reklamiranje nije dozvoljeno, no čitatelji smiju razmjenjivati svoja mišljenja o trgovinama, agencijama, opremi i sl.
2. Telefonski brojevi nisu dozvoljeni (razmjenjujte ih preko privatnih poruka)
3. Email adrese nisu dozvoljene (i njih razmjenjujte preko privatnih poruka)
4. Psovke, vrijeđanje na rasnoj ili nacionalnoj osnovi i slično neprihvatljivo ponašanje nije dozvoljeno. Sve takve poruke miču se u cijelosti.
5. Fotografije ne smiju biti šire od 400px.

Komercijalno oglašava-nje putem foruma nije dozvoljeno, a postovi takve vrste bit će uklonjeni. Molimo zainteresirane za oglašavanje u magazinu da se obrate na marketing@skijanje.hr.

Mišljenja u forum upisuju posjetitelji te kao takva, ona nužno ne moraju biti istinita i točna. Upisana mišljenja NE predstavljaju stavove magazina Skijanje.hr

Forum Oglasnik
OPREMA
Molim pomoć u vezi...   mpavic, (28.03. 16:57h)
SKIJALIšTA
Vogel   Slobodnipad, (01.01. 21:21h)
RODITELJSKI KUTAK
Škola skijanja na...   AShole, (25.12. 16:13h)
KOMENTARI čLANAKA
Nove sigurnosne mjere...   Danko17, (17.11. 18:33h)
OSTALO
Skijanje.hr fanatik...   ante1011, (24.10. 22:21h)
SKIJAšKI ARANžMANI
Popusti/Akcije/Kuponi   Danko17, (22.05. 15:48h)
NUDIM/TRAžIM PRIJEVOZ
Kanin 24.05.2020   divancan, (19.05. 20:57h)

Zadnje prijave

  Prijava u klub

  © Skijanje.hr 2003-2022.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1754994
  Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
  Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

  ISSN 1845-5891

  e-mail: info@skijanje.hr

  Marketing:
    marketing@skijanje.hr