Skijanje.hr

FORUM

1 2 3 4 5 6 7 8 9 
 • Objavljeno: 28. rujna 2018.   09:54h

  Član od:
  01.01.2015.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  Madonna di Campiglio

  Samo prvi dan proveo sam u Marillevi/Folgaridi ostalih 5 u Madonni. Od Mezzane gdje sam bio smješten do Madonne na skijama treba cca. 45 min., od čega većina vremena prolazi u vožnji gondole/sjedežnice. Od vrha Monte Vigo spušta se crvenom stazom 10 Malghette dužine 2km do sjedežnice Genziana express. Od tuda počinje skijalište Madonna di Campiglio. Staza 10 strmine je kao Sljemenski Crveni spust, samo duplo duža. Nije problem njezine strmine koliko loše pripremljenosti i velikog broja skijaša koji prođu preko nje do Madonne. Također povratak iz Madonne do Marilleve otežan je crvenom stazom 45 Genziana. Staza je u svojem donjem dijelu dosta strma i tu nastaju gužve zbog lošijih skijaša i velikog broja koji se preko nje vraća nazad u Marillevu. Od dna Genziane do vrha Monte Vigo vozi nova grijana 6-sjedežnica Malghette. Drugi dan išao sam sa sinom 5 godina. Prvenstveno zbog strmine staze 45 odlučio sam se za odlazak u Madonnu automobilom. Od Mezzane do Madonne ima oko 20-30 min. uspona. Cesta se redovito čisti i niti jedan dan nismo imali problema. Na samom ulasku u Madonnu s lijeve strane nalazi se parking ispred gondole GROSTE. Cijena 3.5 eur cijeli dan. Gondolom Groste ide se do vrha Passo Groste, a vožnja traje predugih 20 minuta. Zato je pogled s vrha veličanstven. Od vrha do dna idu predivne plave staze 60 i 66 u dužini 8km. Na Passo Groste zanimljive su dvije crvene staze 61 i 63., više su plavo-crvene. Kako je bilo mnogo prirodnog snijega bio je užitak skijati po njima. Na polovici staze 60 s Passo Groste lijevo se skreće do sjedežnice Boch express, s kojom se dolazi do crvene stazane 73 koja vodi do gondole Spinale express i 77 kojom se spušta do početka gondole Groste. Gondola Spinale express vodi do vrha Monte Spinale. Na tom predjelu nisam bio, tu se nalazi crna staza Spinale direttissima u dužini 2,5km.

  Drugi dio skijališta bio je gotovo pa prazan. Sjedežnica Fortini express i starija stajaća gondola Pradalago express idu do predjela Pradalago. Tu se nalaze predivne plave staze 50, 54, 56. Treba pripaziti na skretanje s dna staze 85 prema Pradalago express, lošije je označeno skretanje i vrlo lako se produži do 5 Laghi express gondole kojom se ide do istoimenog vrha. Plava staza 85 s vrha Cinque Laghi prvih 50 m je malo strmija, ništa strašno. Ostali dio je guštanje. Posebno zanimljive staze su mi bile s vrha Monte Pancugolo. Tu je splet pravih crvenih staza. Zanimljivo, svaki dan su bile prazne, nigdje nikoga. U PINZOLO nisam išao.

  Jednu večer išli smo prošetat samim centrom Madonne. Ulazak u centar automobilom je zabranjen, ali postoji nekoliko podzemnih garaža. Lijep gradić, glamur se vidi na svakom koraku. Cijene boli glava. U Casa del Cioccolato pet pralina platili 27 eur.
 • Objavljeno: 28. rujna 2018.   09:55h

  Član od:
  01.01.2015.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  Zaključak: veliki minus bila je priprema staza. Za mene veliko razočaranje. Bilo je mnogo prirodnog snijega, ali staze su mogle biti puno bolje pripremljenije nego što su bile, pogotovo crvene. Također cijene hrane i pića. Pivo u Madonni na stazi 6eur. Udaljenost od Zg također veliki minus. Super povoljni smještaj treba se tražiti u okolnim mjestima, može se proći i više nego duplo jeftinije. U Mezzani sam platio smještaj u apartman hotelu s bazenom, saunama te ski kartom za sva tri skijališta; žena, dijete 5 godina i ja 850 eur. Djeca do 8 godina ne plaćaju ski kartu. Skijalište Marilleva/Folgarida nadoplatiti jedino ako se ne da putovati automobilom do Madonne. Prednost je da u HR tjednu nije bilo gužve i Madonna se po tome pokazala kao dobar izbor. Sigurno je da ću se vratiti, jer Madonna di Campiglio je skijalište koje ima ono nešto.
 • Objavljeno: 16. listopada 2019.   16:17h

  Član od:
  27.08.2019.

  Mjesto:
  Hrvatska,

  Ove zime, prvi puta, planiramo u Folgaridu-Marillevu, pa malo čitam o poveznicama s Madonnom jer nam je u planu uzeti ski-pass za cijelo područje.
  Za sebe mogu reći da sam osrednja skijašica, proskijala prije 3-4 godine, znači uz plave staze koje prolazim bez beda, ne usudim se baš na sve crvene staze. Čak mi nije toliki problem strmina ako je staza dovoljn o široka i ne visi. Čitam da su staze poveznice Folgaride i Madonne dosta strme, pa me zanima usporedba s, npr. Radeševom, što se tiče strmine. Radeševo prolazim bez beda, i to oba Radeševa.
  Možda je pitanje nekome smiješno, ali kad mi je skijalište nepoznato, volim predvidjeti što je više mogućih situacija :-).
 • Objavljeno: 16. listopada 2019.   21:19h

  Član od:
  26.11.2008.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  Ljudi znaju kazat: "Ako znaš skijat na Radeševu,možeš skijat bilo gdje...".

  Dobro ne baš na ledenim crnim stazama...
 • Objavljeno: 17. listopada 2019.   11:06h

  Član od:
  01.01.2015.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  Ako skijas po Radesevu, onda neces imat problema
 • Objavljeno: 17. listopada 2019.   11:28h

  Član od:
  27.08.2019.

  Mjesto:
  Hrvatska,

  Hvala za info, morala sam naći neku usporedbu pa sam zaključila da je Radeševo idealno...iako mi je trebalo dobre 2 sezone da se usudim spustiti po Radeševu 1, a tek godinu iza sam se osokolila na Radeševo 2.
 • Objavljeno: 23. listopada 2019.   12:52h

  Član od:
  16.08.2004.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  Ja se isto slazem, nije neki veci problem doci ni do Madonne, ali ni do Pinzola koji ima jaaako lijepe staze (i bez guzve). Jedino za to treba biti brz .

  I treba paziti da se ne skrene krivo na par mjesta prema Madonni jer ima nekih staza koje su strmije i znaju biti jako gadno zaledjene

  Fora je to skijaliste, da se puno proskijati, ali im uredjenje staza nije bas najjaca strana, DSS tu puno bolje radi pripremu. I dosta su velike guzve, mogu mislit kako je kad talijanima krenu praznici...
 • Objavljeno: 23. listopada 2019.   16:41h

  Član od:
  27.08.2019.

  Mjesto:
  Hrvatska,

  Mi planiramo tjedan iza hrvatskog tjedna, pa se nadam da neće biti gužvi. I nadam se da ću odraditi te staze bed beda :-). Ako ništa, na guzu pa spust.
 • Objavljeno: 14. siječnja 2020.   23:08h

  Član od:
  05.10.2014.

  Mjesto:
  Hrvatska, Osijek

  Evo ja sam se prije neki dan vratila iz Marilleve, pa da dam svoje mišljenje o poveznici Marilleva - Madonna. Prvo, osrednji sam skijaš, plave staze nisu nikakav problem, blaže crvene također, ali žešće crvene i nisu baš za mene (iako ih polako mogu proći).

  Staza 10 koja vodi iz Marilleve/Folgaride za Madonnu nije toliko problematična zbog strmine, nego zbog gužve (jer je jedina poveznica prema Madonni), tako da je već rano ujutro puna hupsera i skijaša.
  Što se tiče staze koja vodi iz Madonne prema Marillevi/Folgaridi, ja sam išla stazom 46 (Genziana) koja je u prve dvije trećine skroz blaga, ali u zadnjoj trećini je pakao (cca 300tinjak metara). Po nagibu je taj zadnji dio sličan crnoj stazi, ali još je veći problem što je puna hupsera jer opet je jedina poveznica za nazad iz Madonne. Ako ste osrednji skijaš kao ja, onda probajte ići tom stazom što ranije (maximalno 2 popodne), tako da izbjegnete najveću gužvu kada se svi vraćaju iz Madonne.
  Ja sam srećom išla oko 2 pa sam ju nekako prošla, ali ju nisam imala želje ponavljati drugi dan.

  Po meni, skroz je loše što je eto jedina poveznica s Madonnom toliko strma. Strmiju crvenu stazu u cijeloj Marillevi nisam vidjela (tamo sam bila smještena), pa nikako nisam očekivala tako nešto strmo kao poveznicu.

  Trebali su osigurati i sjedežnice prema dolje na te dvije staze poveznice kada već prodaju nadoplatu za Madonnu jer jasno je da se na tim stazama ne osjećaju svi sigurno.

  To je jedini minus (i to veliki) smještaja u Marillevi ili Folgaridi.
  Usput, Folgarida je po meni ljepše skijalište, manja je gužva na stazama. Ima više plavih staza, staza broj 2 je duga čak 3 km... staza broj 6 je isto ok, raznolika i ima novu brzu sjedežnicu..
  Marilleva ima samo par kraćih plavih staza koje nisu vrijedne spomena, sve ostalo je crveno. Jedina staza vrijedna spomena u Marillevi je crvena staza broj 11 (Orso Bruno) koja, ajmo reći, graniči s plavom jer i nije baš strma, no njen je minus što je to staza kojom idu svi koji se vraćaju iz Folgaride i Madonne, tako da je na njoj gužva non-stop... najviše sudara skijaša sam vidjela baš na toj stazi (i u njenom nastavku koji vodi dolje do Marilleve 1400)..

  Moj savjet, ako niste super sigurni na strmijim crvenim stazama, a smješteni ste u Marillevi ili Folgaridi, ne nadoplaćujte ski pass za Madonnu jer će vam poveznica biti problem (osim ako nećete autom do Madonne svaki dan)... i svakako uzmite smještaj u Folgaridi, sunčanija je, ljepša i prostranija.. ;)
 • Objavljeno: 18. siječnja 2020.   19:33h

  Član od:
  27.08.2019.

  Mjesto:
  Hrvatska,

  Bili i vratili se puni dobrih dojmova.
  Skijalište je fantastično, cijeli tjedan predivno sunčano vrijeme, temperature oko 0, snijega više nego dovoljno.
  Bili smo smješteni u Folgaridi, na 200m od ski lifta.
  Odlučili smo 2-3 dana skijati u Madonni.
  Obzirom na nesigurnost oko staza do/od Madonne, prvi dan smo išli ski busom (besplatan, stanica 20m od hotela, 15 min vožnje do stanice Groste). Staze na Passo Groste predivne, široke, crvene skroz svladive i za prosječne skijaše kao što sam ja :-).
  Nakon toga ja sam se cijeli dan držala Folgaride-Marilleve, a moj partner je išao istražiti staze od/do Madonne. Uglavnom, njegov dojam je bio da je staza 10 preko koje se ide do Madonne idealna za mene, pogotovo ujutro, a staza za povratak u donjem dijelu strma, po njemu za mene svladiva, ali dosta uništena.
  Tako da smo se slijedeći puta uputili na skijama prema Madonni i ta staza 10 mi nije bila toliko strma. Ima 2 veće strmine, ali dovoljno je široka da se može spustiti bez beda. Natrag smo, ipak, išli busom, za svaki slučaj (zbog mene).
  Slažem se da bi trebala biti opcija povratka sedežnicom, ali nije problem ni busom.
  Sve u svemu, i za nas prosječne skijaše, kao i za super skijaše kao moj dragi, ima više nego dovoljno raznovrnsnih staza.
  Većina crvenih je, ustvari, crveno-plave konfiguracije, ali mi je plava staza 85 u Madonni bila malo strma u gornjem dijelu (možda zbog crne verzije koju sam prvu zamjetila, pa mi se zavrtilo u glavi ;-) ).
  Sve u svemu, vrijedilo se voziti više od 6 sati i vrijedilo je svakog eura.
 « Prethodna stranica
Novo mišljenje
Pravila korištenja foruma:

1. Reklamiranje nije dozvoljeno, no čitatelji smiju razmjenjivati svoja mišljenja o trgovinama, agencijama, opremi i sl.
2. Telefonski brojevi nisu dozvoljeni (razmjenjujte ih preko privatnih poruka)
3. Email adrese nisu dozvoljene (i njih razmjenjujte preko privatnih poruka)
4. Psovke, vrijeđanje na rasnoj ili nacionalnoj osnovi i slično neprihvatljivo ponašanje nije dozvoljeno. Sve takve poruke miču se u cijelosti.
5. Fotografije ne smiju biti šire od 400px.

Komercijalno oglašava-nje putem foruma nije dozvoljeno, a postovi takve vrste bit će uklonjeni. Molimo zainteresirane za oglašavanje u magazinu da se obrate na marketing@skijanje.hr.

Mišljenja u forum upisuju posjetitelji te kao takva, ona nužno ne moraju biti istinita i točna. Upisana mišljenja NE predstavljaju stavove magazina Skijanje.hr

Forum Oglasnik
OSTALO
Skijanje.hr fanatik...   kamin, (07.03. 10:07h)
OPREMA
garancija na kupljene...   stekan, (04.03. 16:32h)
RODITELJSKI KUTAK
Ski škola za djecu...   Ni1001ka, (20.01. 13:35h)
KOMENTARI čLANAKA
Sljeme s novim web...   alex98WWE, (04.01. 19:36h)
SKIJALIšTA
Jahorina   JahorinaA209, (08.10. 12:55h)
SKIJAšKI ARANžMANI
Popusti/Akcije/Kuponi   Danko17, (22.05. 15:48h)
NUDIM/TRAžIM PRIJEVOZ
Kanin 24.05.2020   divancan, (19.05. 20:57h)

Zadnje prijave

  Prijava u klub

  © Skijanje.hr 2003-2021.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1732119
  Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
  Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

  ISSN 1845-5891

  Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
  Medovićeva 19, Rijeka
  e-mail: info@skijanje.hr

  Marketing:
    marketing@skijanje.hr