Skijanje.hr

FORUM

 • Objavljeno: 25. studenog 2013.   12:47h

  Član od:
  27.01.2005.

  Mjesto:
  Hrvatska, zagreb

  jutros nas je u vrtiću dočekao plakat od žutog mačka za ski školu.
  cijena je 1190kn + 250kn oprema (van školskih praznika).
  sport4you 1390kn, ne piše ništa za opremu.
  i zagrebački skijaški savez - 1300kn, uključuje opermo (i kaciga u toj cijeni).

  kod ZSS mi se sviđa što ne moram voziti dijete na mihaljevac, nego imaju više punktova u gradu gdje ih skupljaju, ali imaju tu na forumu 2-3 loša iskustva

  molim vas za vaša iskustva s ostalima - koga preporučujete?
  hvala
 • Objavljeno: 14. veljače 2014.   20:26h

  Član od:
  14.02.2014.

  Mjesto:
  Hrvatska,

  Jedno friško iskustvo.

  Prvo smo odabrali žuti mačak, no počeli su prtljati oko organizacije prijevoza i to jako agresivno. To je stvorilo jednu distancu, te skepticizam kako će funkcionirati škola ako već kod organizacije nisu iskreni.

  Zatim smo se na preporuku odlučili za zagrebački skijaški savez, pa dijelimo to mišljenje.

  Kod ZSS je ta da imaju skijanje i nakon ručka, za razliku od žutog mačka i sport4your. To nam je pored cijene bila zgodna stvar a najbolje je bilo što pokupe djecu sa busom u blizini kuće.

  Kod ZSS na jednog učitelja ide par djece, u našem slučaju troje, što je super. No, taj jedan učitelj uspije pogubiti koje dijete na stazi, sidru i slično. Zatim zatekao sam dijete na stazi bez rukavica, i kad sam ga pitao zašto nema rukavice veli mi da ih je zaboravio uzeti poslije ručka (?!). Pitam isto trenera i dobijem isti odgovor (Toliko o organizaciji). S druge strane ćete vidjeti žuti mačak da se vozi i po 15tak djece, ali to izgleda puno profesionalnije. Dalje, ukoliko se škola skijanja ne održi zbog lošeg vremena nema nadoknade u ZSS (ne znam za druge), uz odgovor voditeljice da ona nema vremena (?!). Učitelji su uglavnom studenti koje ZSS ne pozna prije nego počnu voditi školu, što mislim da je jako loše. I skoro zaboravih, kod informiranja o školi rečeno mi je da imaju svoj baby-lift koji se zove Pinokio, ali da ga i ne koriste jer djeca odmah idu na sidro. U našem slučaju to je izgledalo tako da su prvi puta išli na sidro 4ti dan i to su uspjeli 2 puta tijekom dana. Prve dane su bili na stazici između crvenog i zelenog spusta , dugoj 20tak metara pa kad se klinci spuste onda ih instruktor gura nazad (probajte si predočiti koliko je to efektivno). Drugim riječima nemojte nasjedati na foru da imaju baby-lift jer je ga ne postavljaju na stazu.
  Sve u svemu kod ZSS imate više skijanja, ali po mojoj procjeni manje naučite.
 • Objavljeno: 14. veljače 2014.   23:30h

  Član od:
  23.01.2014.

  Mjesto:
  Hrvatska,


  kad se radi o malim početnicima - apsolutno preporučam privatnog učitelja u ranojutarnjem ili popodnevnom terminu kad se školice pokupe: prazna činovnička, sunce grije, pauze se prilagode kondiciji i osobinama djeteta. jer ima i djece koja nisu došla na sljeme kako bi za te novce gradila snjegovića. ima onih koja ne vole pauze, koja žele SKIJATI. ne gubiti vrijeme dok učitelj nekog drugog vodi na wc ili mu briše nos. ne slušati cviljenje druge djece. dijete zaista skija, može se oduševiti, neće imati prva frustrirajuća sjećanja. a ako je motorički naprednije će vam već treći ili 5. dan ići na crveni!!!
  zamislite takvo dijete u onom toru sa stotinjak djece na činovničkoj!? ili u grupi one druge škole koja da bi išla na pauzu mora na sasvim desetu stranu. ok, i to je trening i vježbanje mišića, al žali bože novaca, hodati u pancericama po snijegu mogu i s roditeljima vikendom.
 • Objavljeno: 16. siječnja 2015.   13:37h

  Član od:
  08.01.2005.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  Pozdrav!!
  Imate i Ski školu MEDOSPORT, www.medosport.com pa se tamo javite ako šta trebate..
 • Objavljeno: 12. veljače 2015.   08:03h

  Član od:
  17.12.2014.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  A imate i Sloveniju.
  Slovensku djecu uče skijati-BESPLATNO.
  Ali to nije sve.
  -Besplatno ih dovezu na skijalište i odvezu.
  -Daju im besplatnu opremu za skijanje.

  http://www.sportmladih.net/uploads/cms/news/attachment_673.pdf

  Za razliku od naših škola i udruga koje novac dodjeljen od gradova i županija troše na promociju- samih sebe.
 • Objavljeno: 12. veljače 2015.   08:11h

  Član od:
  16.08.2004.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  A nemoj tako, ima i kod nas ponegdje takvih (sa slicnom namjerom) programa. U Sloveniji je ipak skijanje (kao i sve u vezi planina) nacinalni sport i ponos. U Rijeci recimo imamo takodjer besplatan program "Rijeka pliva" u kojem svi ucenici osnovnih skola idu na tecaj plivanja (http://www.rijeka.hr/ProjektRIJEKAPLIVA)
 • Objavljeno: 12. veljače 2015.   08:57h

  Član od:
  11.11.2011.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb


  U Sloveniji djeca 6. razreda imaju nekakav tjedan dana prirode u kojima svi idu nekoliko dana na skijanje. Bez obzira jesu li iz Primorske ili Gorenjske. Cijeli dan su sa instruktorima na stazi od jutra do zatvaranja skijališta. Dakle, ako netko i ne gura svoje dijete u ranijoj dobi, ne može ga fulati skijanje u školi. Zato i imaju razne Tine, Ilke, Urške, Mateje, Špele, te raznorazne Ulage, Peterke, Prevce, Križaje, Franka, Kuralta, Strela i ostale.

  Kaj se tiče naših, godinama pratim Žuti mačak na Sljemenu, učitelji su većinom mladi ljudi, nisam nikada vidio da se neprimjereno ponašaju prema djeci, mislim da jedan učitelj nema više od sedmero , osmero djece, te da su dovoljno stručni. Koriste svoj baby lift na činovničkoj, ali sve to ovisi o vremenu: često je na na Crvenom temperatura u minusu, a na Bijeloj juhica (jug). A sa malim prdekima ne mre na Crveni ! Toplu klopicu imaju u Lugarnici to izgleda solidno.
  Vidim i ostale škole, sve je to više-manje slično, Bijela livada je premala za njih sve !
  Najbolje je kada možeš ići sa decom U A , I ili F pa tam uzeti školu, ali našu da nema problema sa jezikom.

  I naše škole imaju tjedan dana u prirodi, ali većinom je to more (što nije loše, dapače), naša zagrebačka djeca imaju i Sljeme, ali tada obično nema snijega, a i da se donese program za sve škole da imaju zimovanje, recimo peti ili šesti razred, gdje bi išli učiti skijanje kada Hrvatska nema 10 km staza !!?
  I da ima, tko bi objasnio djeci i roditeljima iz Dubrovnika, Hvara ili Brača da moraju "potegnit" 600 km da bi se penjali na brig , a onda spuštali ....
 • Objavljeno: 12. veljače 2015.   15:49h

  Član od:
  29.10.2009.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  Skijanje na Sljemenu

  Imamo djete 4. god. i javili su nam se roditelji koji su bili zaintersirani da djeca idu u školu skijanja na Sljeme, konkretno u ovom slučaju s Žutim mačkom.
  Sve smo dogovorili i tako mali krene jer je on izrazio spremnost i želju u dogovoru s nama. Išao je 5 dana gore na Sljeme i na kraju mi smo zadovoljni. Pošto je početnik mi smo očekivali nakon 5 dana da će uspješno plužiti i da će uživati u skijanju bez straha, tako je i na kraju ispalo.

  S obzirom na dječju sporost, čud, psihičku i motoričku zrelost, nemogućnost prilagodbe ili neznam što, treba očekivati neke poteškoće. Neka djeca nešto mogu s 3 dok drugi tek mogu s 5 ili 6 godina starosti. Zbog svega toga treba očekivati da će djeca na skijama provesti između 1,5 - 2,5 h dnevno u grupi, što je za njihov uzrast dosta. Nekakav napredak preko noći ili nekakvo dobro skijanje treba kao i kod odraslih očekivati za koju sezonu uz učenje s adekvatnim trenerom. Uvijek postoji bolji/draži treneri kao i tete u vrtiću, pa stoga treba i to uzeti u obzir.

  Postoji opcija da se angažira privatni trener, ali onda sve to druženje, polazak na bus, pa stjecanje nekih novih prijatelja i sl. izostaje. Što se mene tiče ja sam bio zadovoljan svime, uvijek može bolje ali ovo je bilo za solidnu 4. Vidio sam i druge skijaške škole i pohvale svima njima, s djecom se radi strpljivo i koliko vidim ljepo se napreduje i ući.

  Za sve one koji žele da djete brže napreduje ili da nakon naučenih osnova poboljšaju svakako uzet trenera i neka radi 1 na 1 nekoliko dana po 1-2 sat i sigurno će napredovat.

  One priče da uće od roditelja ili sl. , nisam baš siguran, mislim da se može uz neku pristoju cijenu naći trener koji će kroz nekoliko sati uz vašu povremenu prisutnost jako dobro naučiti djete skijati.

 • Objavljeno: 20. siječnja 2021.   13:35h

  Član od:
  20.01.2021.

  Mjesto:
  Hrvatska, Hvar

  Molim Vas za savjet. Upisala bih kćerku (11god) u školu skijanja na Sljemenu, ponudu su nam poslali iz škole huljs, pa Vas molim za misljenje i iskustva! Unaprijed hvala
Novo mišljenje
Pravila korištenja foruma:

1. Reklamiranje nije dozvoljeno, no čitatelji smiju razmjenjivati svoja mišljenja o trgovinama, agencijama, opremi i sl.
2. Telefonski brojevi nisu dozvoljeni (razmjenjujte ih preko privatnih poruka)
3. Email adrese nisu dozvoljene (i njih razmjenjujte preko privatnih poruka)
4. Psovke, vrijeđanje na rasnoj ili nacionalnoj osnovi i slično neprihvatljivo ponašanje nije dozvoljeno. Sve takve poruke miču se u cijelosti.
5. Fotografije ne smiju biti šire od 400px.

Komercijalno oglašava-nje putem foruma nije dozvoljeno, a postovi takve vrste bit će uklonjeni. Molimo zainteresirane za oglašavanje u magazinu da se obrate na marketing@skijanje.hr.

Mišljenja u forum upisuju posjetitelji te kao takva, ona nužno ne moraju biti istinita i točna. Upisana mišljenja NE predstavljaju stavove magazina Skijanje.hr

Forum Oglasnik
OPREMA
Potrgao sam prednji...   stekan, (30.09. 08:52h)
OSTALO
Ski sezona 22/23   ivexvg, (24.06. 08:11h)
SKIJALIšTA
Vogel   Slobodnipad, (01.01. 21:21h)
RODITELJSKI KUTAK
Škola skijanja na...   AShole, (25.12. 16:13h)
KOMENTARI čLANAKA
Nove sigurnosne mjere...   Danko17, (17.11. 18:33h)
NUDIM/TRAžIM PRIJEVOZ
Kanin 24.05.2020   divancan, (19.05. 20:57h)

Zadnje prijave

  Prijava u klub

  © Skijanje.hr 2003-2023.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 7319271
  Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
  Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

  ISSN 1845-5891

  e-mail: info@skijanje.hr

  Marketing:
    marketing@skijanje.hr