PROIZVOĐAČI

»

VIST

23.04.2010.      

Autor: Goran Razić 

Vist tehnologije 10/11

Talijanski proizvođač skija i dalje drži do svog izgleda i renomea. Iako su skije samo jedan segment široke ponude Vista, kvalitativno nisu nimalo zapostavljene.

Vist kolekcija skija i ove godine ne odudara puno, ili gotovo nimalo, od već viđenoga, ali zato su kvaliteta materijala te posebice dizajn, na visokoj razini. Upravo na tu kombinaciju u Vistu su posebno ponosni.

-.--.-Skije su dobrim dijelom sastavljane ručno, a prema specifikacijama proizvođača, za svaku pojedinu skiju potrebno je oko 6 sati rada te oko 400 ručnih operacija ne bi li skija bila potpuno spremna za izlazak na snijeg.

Jedno od vrlo važnih tehnoloških rješenja Vista je svakako Speedlock System s APT-om (Advanced Pin Technology, nap.a.). Riječ je o sistemu spoja veza i ploče, koji uz veliku čvrstoću nudi odličnu gipkost i neophodnu savitljivost prilikom vožnje. Tajna je u odustajanju od klasičnih vijaka, već je prisutno puno jednostavnije rješenje, koje je Vist prethodnih godina i patentirao. Osim navedenog, na neke skije se ugrađuje i Quicklock sistem, koji je cijelu priču postavljanja veza doveo na banalan nivo, pa vam u slučaju preinaka na vezu neće trebati nikakav alat.

Vezovi i ploče jedan su od glavnih izvoznih proizvoda Vista, stoga ne čudi bogata gama istih.. gotovo za svaku skiju i priliku. To su prepoznali i mnogi drugi proizvođači, koji su se odlučili na usluge Vista po pitanju vezova.  

Sve skije dolaze s drvenom jezgrom, a ovisno o klasi ugrađuje se jača varijanta (Laminated 3T-Wood) ili nešto slabija, ali i dalje dostatna varijanta za srednju i nižu klasu skija - Laminated Wood. Vist ne odstupa od klasičnog sistema izgradnje jezgre, što skije odlikuje vrlo dobrim voznim karakteristikama i velikom preciznošću.

No najveći adut Vista je ekskluzivan minimalistični dizajn i rješenja za najdublje džepove. O čemu se radi, pročitajte više u članku o Vist skijama za sezonu 10/11.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 17073
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr