PROIZVOĐAČI

»

VIST

21.08.2009.      

Autor: Branimir PaškvanUstupio:
Bora, Koprska 1, Veliki trg 6
Izola 6310 Slovenija
tel:0038656404208
Kontakt za Hrvatsku:
info@borasportgroup.com
tel:099/3077750
 

Vist Super Front One (09/10)

Idealan izbor iz arsenala tajnog agenta.

Testirani model: 180 cm, r = 21 m
Sidecut: 104-67-89
Dostupne visine: 180, 185, 191 cm

-.-Skijanje.hr-.-Vist je posljednjih godina apsolutni hit na tržištu. Tvornica koja je nastala pred svega 12 godina u početku je proizvodila samo vezove s kojima su stvorili ime i probili se u profesionalno skijanje. Nakon vezova uslijedila su skijaška odijela, a posljednjih su godina na tržištu i Vist skije.

Strelovit uzlet Vist gradi na ulaganju u inovativnu tehnologiju i naravno u tradicionalno najjače oružje svih talijanskih proizvođača – dizajn. Vistove elegantne i profinjene modele karakterizira tanka linija koja se proteže od vrha do repa skije. Teksta je na skiji izuzetno malo – ne možete saznati čak niti koliki je radijus, a niti dimenzije sidecuta nisu naznačene – sve u službu maksimalno jednostavnog i čistog dizajna. Površinu skije čini tanka prozirna folija na kojoj se u plitkom reljefu čitavom površinom ponavlja ime klase kojoj  pripada –u slučaju testirane skije: Superfront. Ovaj detalj vidljiv je samo pri određenom kutu loma svjetla što samo potrđuje poslovičnu talijansku posvećenost detalju.

Testirana skija spada dakle u race klasu nazvanu Superfront. Oznaka One označava najduže, veleslalomske modele. Osnovna boja je crna, a linija koja presijeca skiju je bijele boje pa ovaj model izgleda još izduljenijim nego što jest – kad stanete u vezove nad snježnom padinom imate osjećaj da su pod vama ravne, nestrukirane rakete nalik na one s kojima je James Bond vješto manevrirao padanima Cortine d'Ampezzo ranih osamdesetih.

I doista, od trenutka kada skije kliznu niz padinu postaje vam jasno da ste u ovom filmu upravo vi agent britanske tajne službe i da onih stotinjak motoriziranih zlikovaca iza vas nemaju baš nikakve šanse. Skije naprosto "pile" i snijeg i led te povremene nakupine snijega pod vama, a s brzinom samo postaju bolje i bolje. U zavojima se možete naginjati do mile volje, jer skija neće popustiti. Ukoliko se umorite, što je teško izbjeći budući da skija vuče na brzu vožnju i pri tom traži puni angažman, nećete požaliti ni ako odlučite kratiti zavoje. Skija dozvoljava savijanje i pri manjim brzinama pa se s njome može fino izvoditi i kratke zavoje. Pri vožnji ravno pokazuje solidnu stabilnost, a nije neupotrebljiva niti na razrovanim stazama iako joj naravno najbolje leže tvrde i ispeglane jutarnje piste.

-.-Skijanje.hr-.-One se inače pojavljuje u tri dužine - 180, 185 i 191 cm uz pripadajuće radijuse od 21, 26 i 27+ metara. Jezgra je napravljena od drvene sendvič konstrukcije, koja je ojačana titanom. Vezovi su naravno Vist i tu možete biti sigurni da ćete dobiti maksimalnu kvalitetu u sustavu prijenosa sile sa pancerice na skiju jer je Vistov SpeedLock sistem najcjenjeniji integrirani sustav ploče i veza već nekoliko posljednjih godina. Riječ je o sistemu ploče na koju se vez pričvršćuje bez upotrebe odvijača (!), što znači da se vez u odnosu na ploču može posve slobodno pomicati u fazi jake fleksije.

Zaključujemo kako će Vist zbog senzacionalnog dizajna zasigurno biti jedan od najprimjećenijih modela na skijaškim pistama u narednoj sezoni. Kupcima je atraktivan i jer je nov i progresivan takmac na tržištu koji, premda nema dugu tradiciju, iza sebe ima sjajne reference na polju tehnologije i inovacija.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 25317
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr