PROIZVOĐAČI

»

VIST

23.09.2010.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: Bora sport d.o.o.
Zagreb
info@borasport.hr
01/3704415
099/3077750
www.borasport.hr

 

Vist Super Front Two (10/11)

Elegantna skija iz Vista namijenjena je dinamičnom skijanju uređenim stazama.

Testirani model: 167 cm, r = 14 m
Sidecut: 116-66-101
Dostupne visine: 152, 158, 167, 174 cm


-.--.-Za sezonu 2010/11 Vist je odlučio malo promijeniti izgled svog Super Front Two modela. Promjene su se uglavnom dotakle vanjštine, a manje konstrukcijskih značajki koje baštine sve dobre osobine prethodnika iz sezone 2009/10. Super Front Two je po vokaciji i dalje skija namijenjena dinamičnom karvanju uređenim stazama, svojevrstan kompromis između veleslalomskih i slalomskih modela.

Tko ne prati pomno Vistove kolekcije skija možda neće zamijetiti drastične promjene u dizajnu. Osnovna ideja je ostala ista – jednobojna skija sa sivom crtom povučenom po sredini. No, ove je godine osnovni model crne boje i tu se nekako iscrpljuju dizajnerske preinake. Valja napomenuti da postoje još i inačice u osnovnoj plavoj, žutoj i ljubičastoj boji. U Vistovoj se hijerahiji Super Front Two nalazi između veleslalomskog One i slalomskog Three modela.

Skija je sazdana oko drvene laminirane jezgre (Laminated 3D-Wood) ojačane slojem titana (High Grade Tit-SW). Naravno, i ploča i vez su iz Vistove radionice koja je cijenjena po izradi upravo tih dijelova skijaške opreme. Za montažu su dostupne ploče iz serije Speedlock Pro, Speedlock TT i X-Step. Uz njih idu vezovi iz Pro Athlete i Basic serija.

Naglašene dimenzije vrha i repa skije spram struka od samo 66 mm jamac su lakog i preciznog ulaska u zavoj, lakog okretanja na rubnik i nizanja carving zavoja. Svoj maksimum Super Front Two pokazuje na uređenoj stazi s fino ispeglanom snježnom podlogom. Nažalost, uvjeti za vrijeme testiranja (svježi proljetni snijeg, mekani hupseri) nisu favorizirali Vistovu "dvojku", no i tada je ostavila povoljan dojam. Skija vas tjera da njome pojurite niz padinu ne razmišljajući previše o radijusu zavoja – i uske i široke izvodi jednako dobro. Imponira prije svega mirnoća i preciznost u vožnji. Izleti u dubok snijeg nisu ono za što je ova skija namijenjena i njih ne bi trebalo prečesto izvoditi. Hupseri su zanimljivo igralište na kojem će s "dvojkom" pod nogama uživati prvnestveno znalci. Pokoju ledenu plohu na koju smo naišli tokom vožnje, Super Front Two je odradio vrlo suvereno, a rubnici ne pokazuju sklonost proklizavanju. Ako je suditi po porošlogodišnjem modelu, ledene staze bi trebale biti jedan od domaćih terena za ovu skiju.

Treba reći da Super Front Two nije skija za svakoga. Nešto je kruća od konkurenata, teža i zahtjevnija po pitanju ovladavanja. Naravno, iskusnim skijašima za koje Vist i pretežno radi svoje skije ovo neće predstavljati problem, već ugodan izazov. Nešto bolja tjelesna pripremljenost će im tu svakako biti od pomoći.

-.--.-Tehnički potkovani rekreativci željni jurnjave uređenim stazama mogu mirno posegnuti za testiranom Vistovom skijom. Bit će nagrađeni jednim modelom fino izbalansiranih karakteristika koji otvoreno koketira s natjecateljskom klasom skija. Mogli bismo je, zbog uspješnog pomirivanja veleslalomskih i slalomskih zahtjeva, nazvati all-piste modelom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 209907
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr