Skijanje.hr

FORUM

Ova je tema vezana uz članak: Kako servisirati skije za bezbrižno skijanje?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 
 • Objavljeno: 08. svibnja 2019.   14:37h

  Član od:
  13.10.2004.

  Mjesto:
  Hrvatska, Slavonski Brod

  još uvijek šaljem kod njih , nemijenjam ono što je dobro
 • Objavljeno: 08. svibnja 2019.   22:16h

  Član od:
  06.05.2019.

  Mjesto:
  Hrvatska,

  Nije mi pri ruci više od 400 kmm, ali je uvijek bolje ići na provjereno i sigurno. Skijaški dan je preskup. :)
 • Objavljeno: 10. siječnja 2020.   20:09h

  Član od:
  17.12.2014.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

 • Objavljeno: 24. siječnja 2020.   17:56h

  Član od:
  13.11.2013.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  Nikolas2, imaš li osobno iskustva u servisiranju skija na način iz linka kojeg si postavio? Ako nemaš, jako bi bilo korisno da pokušaš pa da nam daš povratnu informaciju. To bi bilo korisno iskustvo.

  U čekanju tvog iskustva evo moga mišljenja :
  Prvi video gdje tip ručno šmirgla podlogu i.t.d. - nisam razumio što je umjetnik htio reći ali mislim da ni on sam nije razumio ništa.
  Drugi tip demonstrira proizvode koje prodaje i to radi jako dobro. Mislim dobro prodaje. Dok sam radio i živio u Švicarskoj, bio sam na barem 10-tak prezentacija firme Toko uglavnom, ali i dosta drugih. Uzmimo za primjer Toko. Njihov predstavnik za Švicarsku, koga znam jako dobro, nije nikada sam servisirao svoje skije. Mislim da je gotovo uvijek donosio skije kod mene osim rijetkih prilika gdje ih je servisirao negdje drugdje. Dakle uvijek strojna obada. Na sajmovima gdje prezentira proizvode firme koju zastupa, potegne lagano rubnike sa donje strane pa zatim sa bočne i sve izgleda super lagano. Stvar je u tome da on fajla te iste skije od jutra do sutra. I ne samo to, prije nego je došao na prezentaciju, dao je skije strojno obraditi.

  Ali slažem se da čovjek odlično radi svoj posao, prezentira proizvode firme koju zastupa.
  Bilo bi jako korisna informacija iz prakse da nakon tjedan dana skijanja pokušaš ovako urediti skije pa nam podijeliš svoje iskustvo.

  Oko kutova rubnika uglavnom se slažem sa navedenim vrijednostima. Ja naglasak uvijek stavljam na bazni kut i kvalitetu obrade.
 • Objavljeno: 30. siječnja 2020.   13:58h

  Član od:
  04.01.2005.

  Mjesto:
  Bosna i Hercegovina, Banja Luka

  Imam par pitanja za Tserviser-a.
  U vašim postovima ste više puta naglasili da naglasak dajete base edge-u i obradi istog. Bez potrebe za skromnošću ja svoje skije servisiram samostalno i zadovoljan sam onim što napravim (a i dosta drugih skijaša je zadovoljno). Omanuo sam možda dva puta i to je bilo kada sam se petljao sa base edge-om. Od tada to više ne radim, samo dijamantom odstranim eventualne zubove. Imam onu plastičnu vodilicu i zaključio sam da to nije prikladan alat za ozbiljan zahvat.
  Ako svaki puta prilikom oštrenja radite i base edge koliko često onda brusite samu bazu? Budući da nemam mogućnost da obrađujem bazu (nemam mašinu za to) meni je kupovina nekog boljeg base edge bevel-a bila pomalo izlišna. Na jednom paru skija mogao bih da ga upotrebim jednom ili dva puta a onda skije moraju na mašinu, tako sam rezonovao.
  Da li radite kombinaciju ručnog i mašinskog servisa ili skije idu isključivo na mašinu?
  Planirao sam da kada me put navede prema vama ponesem svoje stare, rezervne skije za koje osnovano sumnjam da su zbog diranja base edga (1 mm) postale "vrludave" kada su ravno na podlozi (kada su nagnute na kantne sve je normalno).


  [Editirano] 30. siječnja 2020. u 14:05h


  [Editirano] 30. siječnja 2020. u 14:05h
 • Objavljeno: 30. siječnja 2020.   16:56h

  Član od:
  13.11.2013.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  Teško je ručno zeznuti donju stranu skije (ipak mala mogućnost postoji) isto kao što ju je teško ručno obraditi. Više vjerujem da su vrludave zbog habanja klizne plohe uz sam rubnik. Neskidam puno materijala, samo onoliko koliko je nužno. Odnosno, pratim istrošenost skija. Obrada je uvijek na stroju ali ručno vođena skija i sa malo pritiska. To bi bila osnova dobroga servisa skija - lagani pritisak, precizna obrada i kontrola svake etape. Pisaso sam ovdje prije, mislim da mi je rekord 36 servisa na jednim skijama do prvog znaka istrošenosti klizne plohe i još su poslužile pa sam napravio jedno 5 servisa na njima nakon toga...
 « Prethodna stranica
Novo mišljenje
Pravila korištenja foruma:

1. Reklamiranje nije dozvoljeno, no čitatelji smiju razmjenjivati svoja mišljenja o trgovinama, agencijama, opremi i sl.
2. Telefonski brojevi nisu dozvoljeni (razmjenjujte ih preko privatnih poruka)
3. Email adrese nisu dozvoljene (i njih razmjenjujte preko privatnih poruka)
4. Psovke, vrijeđanje na rasnoj ili nacionalnoj osnovi i slično neprihvatljivo ponašanje nije dozvoljeno. Sve takve poruke miču se u cijelosti.
5. Fotografije ne smiju biti šire od 400px.

Komercijalno oglašava-nje putem foruma nije dozvoljeno, a postovi takve vrste bit će uklonjeni. Molimo zainteresirane za oglašavanje u magazinu da se obrate na marketing@skijanje.hr.

Mišljenja u forum upisuju posjetitelji te kao takva, ona nužno ne moraju biti istinita i točna. Upisana mišljenja NE predstavljaju stavove magazina Skijanje.hr

Forum Oglasnik
OPREMA
Odabir skija   Mskije, (30.01. 15:48h)
NUDIM/TRAžIM PRIJEVOZ
Snowboard/ski izleti   Toma, (09.01. 23:24h)
OSTALO
Ski sezona 22/23   ivexvg, (24.06. 08:11h)
SKIJALIšTA
Vogel   Slobodnipad, (01.01. 21:21h)
RODITELJSKI KUTAK
Škola skijanja na...   AShole, (25.12. 16:13h)

Zadnje prijave

  Prijava u klub

  © Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 2423475
  Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
  Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

  ISSN 1845-5891

  e-mail: info@skijanje.hr

  Marketing:
    marketing@skijanje.hr