Skijanje.hr

FORUM

Ova je tema vezana uz članak: Kako servisirati skije za bezbrižno skijanje?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 
 • Objavljeno: 25. prosinca 2013.   09:17h

  Član od:
  13.11.2013.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  " Jesu ove Magfireice od g. Kranjčeca možda?

  Pošto je g. Luka opet pokrenuo ovu temu, postavio bi par pitanja čisto polemike radi, bez ikakve sumnje u njegov rad. Treba se pitati je li moguće da proizvođači servisnih strojeva i opreme toliko loše rade svoj posao nakon više desetljeća bavljenja tim? Treba se pitati i kako je moguće da profesionalni skijaši i njihove ekipe još nisu počeli koristiti naprednije metode obrade rubnika prije svega, pošto je ovdje riječ prvenstveno o tome? G. Luka, jeste li ponudili i prezentirali svoje mogućnosti našem ski savezu? Ma mene živo zanima što Gips misli o tome. "

  (Član minja)

  Nisu od g. Kranjčeca, mada su i njegove bile skoro na servisu. I njegove su već duže vrijeme kod mene na servisiranju ali neznam koliko dugo i koliko puta su bile servisirane. Drago mi je da se poznate.
  Što se tiče servisiranja za repku, nisam nikad iskazao interes. Nekad sam proveo neko kraće vrijema sa serviserom od dvojice Didier ( Cuche i Defago) i nije mi se uopće svidjelo. Čovjek samo maže voskove, nosa skije tamo-ovamo, uvijek ga zovu, mijenjaju mišljenje 5 puta dnevno, svi nešto kritiziraju...
  Tada mu proizvođač skija strogo nije dozvoljavao nikakav zahvat na rubnicima. Brušenje samo u tvornici kad treba. Znači samo je mogao voskati i četkati. Sad neznam kavi su zahtjevi trenutno.
  Sa Gipsom nisam nikad razgovarao, mada bih volio. Sretali smo se samo u prolazu.
  Ali brusim skije za više njegovih prijatelja, neki još uvijek voze utrke ( masters ). Jedan od njih je i Gepi ( nekad je trenirao Ivicu i Janicu ) Doći će i Gips sigurno kad bude imao više vremena.
  Strojevi su u najmanju ruku kilavi. Šteta gubiti vrijeme na njih.
  Brzinski servisi na skijalištu su loša opcija, nažalost. Nije njima do kvalitete.

  [Editirano] 25. prosinca 2013. u 09:19h
 • Objavljeno: 25. prosinca 2013.   09:37h

  Član od:
  13.11.2013.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  "Jedina meni sporna rečenica je da je zamor nepostojeći. Nisam upoznat sa tehnikom mjerenja zamora materijala, ali znam da je svaki skijaški zavoj kombinacija savijanja i uvijanja skije. Smatram da je vrlo optimistično za skije stare 7 sazona u vlasništvu skijaša koji "skija jako puno dana po sezoni i ne štedi skiju" tvrditi da skije nisu promijenile mehanička svojstva. "
  (Član stekan)

  U teoriji je tako. U praksi je taj zamor neprimjetan. To su materijali koji su dosta izdržljivi i one minimalne promjene koje nastanu, uglavnom nije moguće osjetiti, pod uvjetom da su klizna ploha i rubnici pravilno nabrušeni.
  Volio bi da te razuvjerim tako da "odzamorim" tvoje skije, ali znam da nisi u prilici. Možda jednog dana

  Uglavnom taj osjećaj zamora skije nastaje zbog neprimjerenog servisiranja. Rubnici postaju sve zakošeniji ( mislim uvijek na donju stranu rubnika ) pa iako izgleda da su naoštreni, oni ne hvataju, odnosno sve manje i manje hvataju i skija izgleda ispaćeno i zastarjela.

  Znam da misliš da ipak nemože biti skija ista nakon 7 godina ali vjeruj da su te razlike neprimjetne.

  Vlasnik ovih elanki je g. Dražen, ako je ovdje član možda se javi.
  On jako puno skija. Čovjek je cijeli život aktivno u sportu. Prošlu zimu je na ovim skijama polagao neke od ispita za učitelja skijanja u Italiji.
  Stvarno je ova skija prošla dosta toga i još uvijek je odlična.
  Nisu mu to, doduše jedine skije. Pored njih ima još 2 para, tako da ne skija cijelu zimu samo na ovim.

  [Editirano] 25. prosinca 2013. u 09:40h
 • Objavljeno: 25. prosinca 2013.   10:12h

  Član od:
  04.12.2006.

  Mjesto:
  Slovenija, Ruše

  " Da ih napravis kako treba ne bi ih potezao svaki dan, pa ne bi bilo ni cudenja "
  (Član Danko17)
  Pa dođi mi onda pokazat na led kako se vozi da ne moraš radit skiju poslije jednog skijanja? Da se razumemo da mi pokažeš carving zavoj kako valja a ne ono pometanje sa repovima....

  a do tada ti se samo čudi.....
 • Objavljeno: 25. prosinca 2013.   10:20h

  Član od:
  26.10.2007.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  " dođi mi onda pokazat na led kako se vozi da ne moraš radit skiju poslije jednog skijanja? Da se razumemo da mi pokažeš carving zavoj kako valja a ne ono pometanje sa repovima....

  a do tada ti se samo čudi..... "

  (Član skiman)

  Moze, ali bi radije da ti dodes na Sljeme....bolji je led gore
 • Objavljeno: 25. prosinca 2013.   11:22h

  Član od:
  04.12.2006.

  Mjesto:
  Slovenija, Ruše

  " Moze, ali bi radije da ti dodes na Sljeme....bolji je led gore "
  (Član Danko17)

  pa možda ču jednom doč pogledat i taj led(kad bude otvoreno za pučanstvo, a to je kolko čitam vrlo rijetko)....mada čisto sumnjam.....znaš več ono ofucanu: Austrija je blizu i tako to...pa več kad se mora, onda radije negdje gdje se može naskijat.....
 • Objavljeno: 25. prosinca 2013.   12:07h

  Član od:
  23.12.2004.

  Mjesto:
  Hrvatska, Split

  Potpisujem Stekanovo i Skimanovo misljenje , radi toga da se ne ponavlja

  Skijanje po " ledu " zahtjeva "higijenu" skija , samo lagano "ostrenje" side edgea finim alatom, da naravno svakodnevno ako su uvjeti takvi. Nazvao bih to održavanje rubnika

  7 sezona skijana bez zamora , pardon ali to je za mene nebuloza
 • Objavljeno: 25. prosinca 2013.   12:20h

  Član od:
  26.10.2007.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  " pa možda ču jednom doč pogledat i taj led(kad bude otvoreno za pučanstvo, a to je kolko čitam vrlo rijetko)....mada čisto sumnjam.....znaš več ono ofucanu: Austrija je blizu i tako to...pa več kad se mora, onda radije negdje gdje se može naskijat.....
  "

  (Član skiman)

  Kako god ti pase... w
 • Objavljeno: 25. prosinca 2013.   12:35h

  Član od:
  13.11.2013.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  " Potpisujem Stekanovo i Skimanovo misljenje , radi toga da se ne ponavlja

  Skijanje po " ledu " zahtjeva "higijenu" skija , samo lagano "ostrenje" side edgea finim alatom, da naravno svakodnevno ako su uvjeti takvi. Nazvao bih to održavanje rubnika

  7 sezona skijana bez zamora , pardon ali to je za mene nebuloza "

  (Član gorann)

  Lagano oštrenje side edgea ti je i zamorilo skije. To je potpuno jasno i logično. Nerazumijem, kako to netko može misliti da se bočnim oštrenjem mogu skije naoštriti.
  Zašto bi se dobro održavane skije zamorile? dali zato što postanu savinute? Ove to još nisu. Možda zato što omekšaju? Ove su izgubile tek neznatno na elastičnosti ali ne toliko da se to primjeti.
  I zašto "lagano bočno oštrenje"? Iz straha da nebi prejako držale?
  Ponavljam, bočno "oštrenje rubnika" ima jako mali efekt, gotovo nikakav na hvatanje rubnika. Zato skije i izgledaju zamorene.
  Donja strana rubnika zahtjeva redovito brušenje iz više razloga. To ima odlučujući utjecaj na držanje rubnika, otklanja probleme nastale trošenjem klizne plohe uz same rubnike, postavlja uredan prelaz klizna ploha/rubnik...
  Tu se skida jako malo materijala ali puno pomaže.
  Tvrdnja da se skije mogu naoštriti samo obrađujući bočnu stranu je zaista nebuloza. Pa čak i svakodnevnim "oštrenjem".
  Ako ne računam moju prvu godinu servisiranja skija, do sada sam napravio preko 100 000 servisa. Govorim isključivo o vrhunskom servisu, zato ne računam prvu godinu.
  I nikada mi još nijedan nije rekao da su mu skije oslabile, zamorile se i neznam šta drugo.
  Misliš da je to nebuloza? Hajdemo se kladit. Donesi svoje zamorene skije ( pod uvjetom da nisu uništene ili svinute i da imaju barem još malo rubnika). Ja garantiram da će poslije servisa ići bolje nego ikad. "Odzamoriću" ih!
  U praksi zamora skija nema, prije će se istrošiti.

  [Editirano] 25. prosinca 2013. u 12:38h
 • Objavljeno: 25. prosinca 2013.   15:18h

  Član od:
  04.12.2006.

  Mjesto:
  Slovenija, Ruše

  Idem malo radit skije u garažu.....malo ih je previše, da bi mi to radio netko drugi...uz to uzdam se use i u svoje kljuse....
 • Objavljeno: 25. prosinca 2013.   18:09h

  Član od:
  27.06.2006.

  Mjesto:
  Njemačka, Minhen

  " Lagano oštrenje side edgea ti je i zamorilo skije. To je potpuno jasno i logično. Nerazumijem, kako to netko može misliti da se bočnim oštrenjem mogu skije naoštriti..."
  (Član Tserviser)

  Sad si me zaledio do bola!

  Kako se oštre alati (npr. noževi tokarskog stroja) u tvornicama? Isključivo po leđnoj (stražnjoj) površini alata! Nikada, ali baš nikada po grudnoj (radnoj) površini! Ovo pišem kao nekadašnji tehnolog/programer CNC tokarilica, glodalica i jedne brusilice koja je brusila isključivo rezne alate u tvornici alatnih strojeva Jelšingrad.
  Kod skija je grudna površina klizna ploha, a leđna površina je bočna strana rubnika.

  Dižem ruke od ove teme.
 « Prethodna stranica
Novo mišljenje
Sljedeća stranica » 
Pravila korištenja foruma:

1. Reklamiranje nije dozvoljeno, no čitatelji smiju razmjenjivati svoja mišljenja o trgovinama, agencijama, opremi i sl.
2. Telefonski brojevi nisu dozvoljeni (razmjenjujte ih preko privatnih poruka)
3. Email adrese nisu dozvoljene (i njih razmjenjujte preko privatnih poruka)
4. Psovke, vrijeđanje na rasnoj ili nacionalnoj osnovi i slično neprihvatljivo ponašanje nije dozvoljeno. Sve takve poruke miču se u cijelosti.
5. Fotografije ne smiju biti šire od 400px.

Komercijalno oglašava-nje putem foruma nije dozvoljeno, a postovi takve vrste bit će uklonjeni. Molimo zainteresirane za oglašavanje u magazinu da se obrate na marketing@skijanje.hr.

Mišljenja u forum upisuju posjetitelji te kao takva, ona nužno ne moraju biti istinita i točna. Upisana mišljenja NE predstavljaju stavove magazina Skijanje.hr

Forum Oglasnik
OPREMA
Odabir skija   Mskije, (30.01. 15:48h)
NUDIM/TRAžIM PRIJEVOZ
Snowboard/ski izleti   Toma, (09.01. 23:24h)
OSTALO
Ski sezona 22/23   ivexvg, (24.06. 08:11h)
SKIJALIšTA
Vogel   Slobodnipad, (01.01. 21:21h)
RODITELJSKI KUTAK
Škola skijanja na...   AShole, (25.12. 16:13h)

Zadnje prijave

  Prijava u klub

  © Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 2417914
  Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
  Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

  ISSN 1845-5891

  e-mail: info@skijanje.hr

  Marketing:
    marketing@skijanje.hr