PROIZVOĐAČI

»

BLIZZARD

27.05.2010.      

Autor: Goran RazićUstupio:
Himalaya sport d.o.o.
Vrazova 15, 42000 Varaždin
tel: 042 313-701
e-mail: himalaya-sport@email.t-com.hr
 

Blizzard SLR Magnesium iq (10/11)

Blizzard je sa svojim najjačim dućanskim slalom modelom otvoreno bacio rukavicu najvećim konkurentima na području proizvodnje skija. Rezultat je iznimno vozljiva skija, bez tragova neposlušnosti ili pak prevelike mase.

 

Testirani model: 167 cm, r = 13,5 m
Sidecut: 121 - 68 - 105
Dostupne visine: 153, 160, 167, 174 cm

-.--.-Blizzard SLR Magnesium
skija je umjerenih karakteristika. Niti odveć teška, tvrda i brza, niti pak prelagana, spora i inertna. Skija ima odlično izbalansirane karakteristike što joj daje dovoljnu agilnost uz veliku poslušnost u gotovo svim uvjetima. Osim ugrađene IQ tehnologije skija dolazi i s okomitim postraničnim zidom te powerframeom, odnosno uzdužnim ojačanjima, koja se protežu duž čitave skije, dajući joj povećanu tvrdoću te odličan odaziv rubnika.

SLR Magnesium prilikom vožnje kratkih zavoja odaje dojam skije koja se iznimno ugodno vozi i čije je ponašanje vrlo lako moguće predvidjeti. To su poželjne karakteristike za veliku većinu sportski orijentiranih skijaša, no u slučaju potrebe i želje za većom agresivnošću i potrebe za većom brzinom, skija pokazuje da joj stotinke i desetinke nisu osnovna preokupacija, već je puno bliža brzom vijuganju bez uključenog faktora mjerenja vremena.

Prilikom dugih zavoja, kao što se to može i očekivati od slalom modela, dominira njen radijus, koji ponekad zna stvoriti neke sitnije probleme, budući da je potrebno popuštati pritisak s rubnika, ne bi li se napravio zavoj željenog (većeg) radijusa. I u takvim uvjetima Blizzard je ugodan za vožnju, iako na tvrdim i strmim stazama takav način vožnje može biti pomalo nezgodan.

Prepoznatljiv i vrlo moderan dizajn, dijeli neke sličnosti i s Atomicovim slalom modelima. Uzdužne linije, sličan smještaj natpisa "SLR" te "Blizzard" djeluju već viđeno, no to nikako ne umanjuje kompletan dojam, koji narančasto crnom kombinacijom daje još veću dozu agresivnosti ionako dobroj skiji.

Vezovi koji se ugrađuju na SLR dolaze u dvije varijante. Jedna je sa skalom do 12, dok je druga sa skalom težine do 14. Skije dolaze u četiri visine i pokrivaju široku populaciju slaloma željnih skijaša i skijašica.

Ono što je još zanimljivo je podatak kako Blizzardov slalom model spada u zlatnu sredinu po širini slalom skija dostupnih na tržištu. Iako trend proizvodnje sve širih slalom i veleslalom skija, pa i ostalih, nije zaobišao marke poput Rossignola ili pak Atomica, od Blizzarda su još uvijek uži Fischer ili pak Elan i Salomon.

-.--.-Usprkos tome što je povećana širina u ovom segmentu skija za veliku većinu skijaša dobro došla, poznato je da ugodnost vožnje po više tipova uređenih staza ide na štetu dobrog torzijskog držanja skije na tvrdim podlogama, koja bi i trebala biti glavna odlika skije ovakvih karakteristika. Upravo stoga je Blizzard vrlo dobar na uređenoj stazi, dok ponešto slabije snalaženje u izvoženom snijegu ne bismo stavljali kao manu, čak naprotiv.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 291938
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr