PROIZVOĐAČI

»

BLIZZARD

23.10.2007.      

Autor: Goran Vukelić 

Blizzard skije 07/08

Lagane modifikacije poznate proizvodne game.

blizzard cmx proVrhunac ponude u Blizzardovom katalogu za sezonu 2007/08 predstavlja FIS Race kategorija skija. Baš kao i ranije, dostupna će biti samo u ograničenom broju primjeraka, a preporučljiva je samo pravim natjecateljima. SL Magnesium i GS Magnesium zaduženi su za kratke i dugačke zavoje na strmim, zaleđenim stazama s postavljenim vratima. Postoje i juniorske inačice modela. Što se konstrukcije navedenih skija tiče, možemo samo prepisati iz kataloga – Top Secret! Čak ni toliko nije dostupno za dva modela koja se rade po narudžbi – SG (za superveleslalom) i DH (za spust).

 

Puno primjerenija rekreativcima s natjecateljskim aspiracijama je Speed Carve serija (naslovna fotografija). Također ozbiljne skije, ali nisu rađene prema FIS pravilima i primjerenije su uvjetima gdje je na ledenoj stazi još netko osim vas. SLR IQ Magnesium i GSR IQ Magnesium odlikuju se drvenom jezgrom ojačanom slojem magnezija. Slalomski SLR se proizvodi u visinama od 155 do 170 cm, a veleslalomski GSR od 163 do 183 cm. Tek pola stepenice niže su modeli SLC IQ i GSC IQ, a razliku ovdje čini karbonski, umjesto magnezijskog, sloj za ojačanje skije. Namijenjeni su tvrdo pripravljenim stazama i ciljanoj populaciji ski učitelja koja će znati iskoristiti prednosti ovih "bolida".

 

Cross mountain serija svojim modelima želi zadovoljiti širi spektar skijaša. Iako službeni katalozi obećavaju i mogućnost izlaska van staze, gledajući strukove od prosječnih 70 mm ostaje dojam da će ove skije svoj maksimum ipak pokazati na stazi. Top modeli, CMX Pro IQ (desno) i CMX 11 IQ, ugrađenom tehnologijom traže iskusnije i jače skijaše. Oba su građena oko drvene jezgre, a razlikuju ih magnezijska (kod Pro modela) ili karbonska ojačanja (kod 11-ice). Bit će dobre za agresivno skijanje na uređenim stazama, ledene podloge, skokove i skicross staze. Oni koji ne žele dan provesti u najvišoj brzini neka pozornost poklone modelima CMX 10 IQ i CMX 9 IQ. Dostupni su u širem rasponu visina (od 149 do 177 cm), konstrukcijski su "mekši" što ih čini lakšim za kontrolirati i rekreativcima.

 

blizzard womenPomodarski allround modeli skrivaju se pod nazivom IQon Multicondition. IQon 8400 Magnum i IQon 7900 Magnum su ozbiljne "igračke" od kojih će vlasnici 8400-ice više tražiti prolaze pored staza, dok će skijaši na modelu 7900 podjednako raspodijeliti svoj dan na uređene staze i dubok snijeg. Strukovi od 84 i 79 mm to će im lagodno omogućiti, a na odmet neće biti ni drvena jezgra i titanska (za 8400) i magnezijska (za 7900) ojačanja. Nešto ležerniju vožnju omogućit će ostatak game: modeli IQon 7400, 7200 i 7100.

 

Početnici i nezahtjevni skijaši svoje će skije odabrati unutar Allround serije koja je unatoč nazivu primjerenija uređenim stazama. Dva su modela ovdje, XO 7 IQ i XO 3, a nakana im je zadovoljiti ambicije početnika.

 

Freeride serija je ove godine smanjena na tri modela kojima je dodana IQ tehnologija. Titan Kreitler Pro IQ rađen je u suradnji s K. Kreitlerom i namijenjen je čistom užitku u dubokom snijegu. Titan Argos IQ i Cronus IQ su pomalo uporabljivi i na stazama, no samo kako bi se što prije stiglo do divljine. Sva tri modela imaju drvenu jezgru te titanska ili magnezijska ojačanja.

 

Za izlete u snowpark predviđena su tri Freestyle modela: Big Akira te FS CSTM i FS Poacher. Big Akira bi se dobrim trebao pokazati i u dubokom snijegu, a u razvoju je pomagao poznati Akira Sasaki. Sva tri modela koriste IQ tehnologiju te drvene jezgre.

 

Osam modela Women serije posebno je prilagođeno potrebama i (dizajnerskim) željama skijašica. Gotovo svi su modeli "opskrbljeni" IQ tehnologijom, a posebno se poradilo na smanjenju težine skija. Skijašice s izraženom tehnikom skijanja okrenut će se modelu Passion Vega IQ (lijevo) namijenjenom carvingu na uređenim stazama. Tek nešto lakši je model Passion 10 IQ, dok će ostatak Passion linije, 7 IQ i 3, biti odličan za početnice i rekreativke koje ne ganjaju brzinske rekorde. Emocion 7900 Rage i 7400 naslonjene su na mušku IQon Multicondition seriju. S njima će na svoje doći agresivne skijašice koje ne biraju podlogu. Dva su navedena modela nešto teža, s drvenom jezgrom i magnezij/karbon ojačanjima. Za one koje su izleti van staze tek zaintrigirali bit će dovoljan i Emocion 7200 model, dok će istinske freeriderice odabrati Titan Eos.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 369648
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr