PROIZVOĐAČI

»

BLIZZARD

26.04.2011.      

Autor: Ivan Kašuba 

Blizzard skije 11/12

Novi upečatljivi dizajn, nova imena te nestanak nekih serija, kratki je pregled onoga što možemo vidjeti kod Blizzarda u idućoj sezoni.

Paleta Blizzard skija za sezonu 11/12 na prvi pogled se ne razlikuje previše od one prošlogodišnje ponude, no promjena ipak ima. Nekoliko serija više ne postoji, kao što su Titan i The Search. Promjene su vidljive kako u novim tehnologijama koje se ugrađuju, tako i u promjeni nekih imena modela. Redizajn samog izgleda gotovo svih skija je očigledan, a šarenilo boja bit će ovom austrijskom proizvođaču jedno od glavnih vizualnih obilježja. No neke stvari su ostale i dalje iste, poput već dobro nam znane narančaste boje na race modelima. 

Kategorija Race nudi paletu od najjačih FIS modela pa do onih namijenjenim sportski nastrojenim rekreativcima. Tu su FIS Race, FIS Race JR i Race (najjača komercijalna klasa skija). Zatim skije namijenjene za skijanje po svim uvjetima, All Mountain (krase ju dvije već dobro poznate serije, G-Force i Magnum). Svi oni željni uživanja u netaknutim planinskim bespućima zavirit će u Freeski kategoriju, gdje mogu izabrati između Freemountain, Freestyle, Park & Pipe i Mountaineering klase skija. Skijašice će svoje skije potražiti u Viva seriji, vrlo lijepog dizajna, dok je za najmlađe skijaše rezervirana Junior kategorija.

Race serija čini najjače komercijalne Blizzard skije, namijenjene odličnim skijašima, prvenstveno na uređenim stazama. Koristeći najbolje i najnovije tehnologije, osim odličnih karakteristika, profitirala su i imena skija, pa tako sada imamo najjači slalom model imena S-Power Full Suspension IQ i odmah iza njega SLR Magnesium IQ (slika dolje). Veleslalomske modele predvodi R-Power Full Suspension IQ, pa zatim GSR Magnesium IQ. Od ostalih modela, u Race kategoriji nalaze se još od GTR Sport Full Suspension IQ do slabijih modela RCS IQ i RCC IQ.

-.--.-

All Mountain klasa skija, rezervirana za skijaše koji skijaju na svim vrstama terena, nudi dvije već spomenute serije, koje su također bile prisutne i prošle sezone, no promjena dizajna, imena i tehnologije je očigledna. G-Force serija namijenjena je dobrim skijašima, koji vole brzinu i dinamično skijanje, po svim vrstama terena. Predvode ju G-Power Full Suspension IQ (slika dolje), zatim G-Force Supersonic IQ, G-Force Ultrasonic Sport Full Suspension IQ, pa sve do slabijih modela G-Force Sonic IQ, G-Force Three IQ i G-Force Sport IQ.

-.--.-

Druga serija, zove se Magnum. Široki struk i agresivan prednji dio, recept je za dobar svestrani model skije. Svi modeli Magnum serije, a ima ih čak sedam, za razliku od prošlogodišnjih pet, imaju u svojem imenu broj, koji označava širinu struka skije. Počinju sa modelima 8.7 Power Full Suspension IQ-Max (slika dolje) i 8.7 Ti IQ-Max, a završavaju sa 8.1 Ti IQ-Max, 8.1 CA IQ-Max, 7.6 IQ, 7.4 IQ i Cross IQ.

-.--.-

Viva, ženska kategorija skija broji sedam modela. Lijep dizajn i karakteristike prilagođene skijašicama i dalje krasi ovu klasu skija, redom, 8.1 IQ-Max, Ultrasonic Sport Full Suspension IQ, 7.6 IQ, 7.4 IQ, Cross IQ, te Sport IQ (slika dolje).

-.--.-

Skijaši u kojima se skriva pustolovni duh, svakako bi trebali ukoliko se odlučuju za nove skije, uzeti u obzir Blizzard Freestyle kategoriju skija. Kako smo napomenuli na početku, u njoj se nalaze skije za Freemountain, Freestyle, Park & Pipe i Mountaineering odnosno turnih skija. Najšire skije, stvorene su za uživanje po bijelim bespučima, a zovu se Bodacious i Cochise. Svi oni koji su tek počeli sa takvim skijanjem, mogu se zadovoljiti sa slabijim modelima Bonafide i Bushwacker (slika dolje), dok je za Freemountain dame, Black Pearl skija.

-.--.-

Svi ljubitelji Freestyle i Park & Pipe, mogu birati između skija Answer IQ-Max, One IQ-Max, Crush IQ-Max, Truth (slika dolje) i Prime.

-.--.-

Za najmlađe skijaše i skijašice, Blizzard nudi pet junior modela, ovisno o uzrastu i znanju skijanja. Najjači junior modeli, zovu se GS IQ JR i Magnum IQ JR. Za curice, postoji dječji model iz serije Viva, imenom Viva IQ JR, dok će mali Freestyleri odabrati Origin IQ JR. Za najmanju djecu, koji se prvi puta susreću sa snijegom i skijanjem , Blizzard je namijenio jedan model, koji počinje već od 70 cm dužine skije, slikovitog imena Blizzi IQ JR (slika dolje).

-.--.-

 

-.--.-

 

-.--.-

 

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 216553
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr