PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

19.04.2011.      

Autor: Ivan Kašuba 

Atomic skije 11/12

Osvježenje u obliku novog dizajna vidljivo je na svim modelima Atomic skija, što uz poneku novu uzdanicu čini vrlo zanimljiv izbor skija za nadolazeću sezonu.

Već treću godinu uzastopce doubledeck tehnologija se ukorijenila u redove Atomica. Počevši prvo sa najjačim modelima, D2 se vrlo brzo proširio po velikom dijelu Atomic skija, pa tako i ove sezone obilježava većinu skija.  Atomic modeli skija za sljedeću sezonu podijeljeni su u nekoliko kategorija. Najjači modeli, rezervirani za najbolje skijaše, nalaze se u Race seriji. Potom slijedi All Mountain serija namijenjena svim vrstama terena, zatim Freeski, za sve ljubitelje neuređenih staza i Touring gdje će pustolovi pronaći nešto za sebe. Za žene je ovdje nezaobilazna Women serija skija te za djecu imena Kids. Sezona 11/12, osim novog dizajna već dobro poznatih skija, donosi i ponešto noviteta u nekim klasama.  

Kombinacija crveno bijele boje već duži niz godina ne izlazi iz Atomicovih Race modela i uz poneki sitni detalj postala je simbol najjačih modela skija. Ove godine dizajn je u potpunosti podređen tome, što se može vidjeti na modelima D2 GS i D2 SL, gdje doubledeck sada dolazi u bijeloj boji za razliku od prošlogodišnjih crnih. U globalu, ništa se osim dizajna nije mijenjalo u gornjoj Race klasi Atomic skija, pa tako i ove godine veleslalomski modeli počinju sa najjačim D2 Race GS, preko Race Ti GS do najslabijeg, modela Race LT. Slalomski modeli počinju sa D2 Race SL (slika dolje), zatim Race Ti SL i završavaju na Race ST. Ove godine, novost u Race kategoriji skija dolazi u obliku podkategorije Performer koju čine tri nove skije. Najjači model Performer Carbon, srednji Performer Scandium i najslabiji Performer Fiber (druga slika ispod teksta). Riječ je o modelima koji će služiti kao svojevrsna odskočna daska u Race kategoriju skija.

-.--.-

All Mountain u sebi sadržava skije čija je glavna karakteristika vožnja po svim terenima. Atomic ih je podijelio u tri grupe: Vario, Nomad i Twins. Ponešto novosti u pogledu novih skija za nadolazeću sezonu i ovdje je vidljivo. Vario serija nastala je prošle godine, kao zamjena za nekadašnju Drive te ubacivši doubledeck tehnologiju na veliku većinu skija postala je jedna od najtraženiji serija. U njoj se nalaze modeli opremljeni Vario Cut i Vario Flex tehnologijom. Kao jedini model s Vario Cutom ovdje je skija D2 VC 75 (slika dolje). Iza nje redom počinju modeli sa Vario Flexom -  D2 VF 70, D2 VF 72, D2 VF 82, koje slijede D2 VF 75, D2 VF 73 i tri nove skije, bez doubledecka, Vario Carbon, Vario Scandium i Vario Fiber (treća slika ispod teksta). Treba napomenuti kako brojevi u imenima označavaju širinu struka pojedinog modela.

-.--.-

Kod Nomad kategorije svakako jedna od prednosti je i opremljenost svih modela Adaptive Rocker tehnologijom, što će svakako ovu već ionako dobru All Mountain seriju učiniti još popularnijom među skijašima. Svake godine, pa tako i ove, Nomad doživljava dizajnersko preuređenje i može se pohvaliti s jednom novom skijom, ovoga puta imena Colt. Sada ova serija broji 7 skija: Savage Ti, Crismson Ti, Blackeye Ti, Blackeye, Smoke Ti, Colt i na kraju Smoke.

-.--.-

Twins serija broji četiri modela skija. Coax i Panic već su od prije poznati, no prošlogodišnje modele Snoop i Deviant zamijenili su novi modeli Theory i Trooper. Freeski modeli ostali su nepromijenjeni što se tiče tehnologije i novih skija. Ovdje su još uvijek dobro znani Atlas, Bent Chetler (slika dolje), Blog i Access te modeli za park Patent i Punx. Serija za turno skijanje bogatija je za novi model Drifter, dok su prošlogodišnji Charter, Aspect, Free Dream, Descender, Outbreaker i Ultimate još uvijek prisutni.

-.--.-

Za žene Cloud serija nije doživjela nikakve promijene. Predvode je najjači D2 75 i 73 (slika dolje) modeli, a nakon toga su tu nešto slabiji Cloud 9, 8, 7 i 6 modeli. Veliku novost za skijašice činit će nova Atomicova serija skija Affinity, opremljena Adaptive Rockerom, koja u sebi ima tri modela Storm, Pure i Air. Ovdje još možemo spomenuti i dvije All Mountain ženske skije Elysian i Supreme.

-.--.-

-.--.-

 

-.--.-

 

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 322506
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr