OPREMA

»

TEHNIKALIJE

06.03.2012.      

Autor: Goran Razić


 

Top 5 mobilnih ski aplikacija!

Sve popularnije surfanje mobilnim uređajima natjeralo je izdavače na izradu brojnih kvalitetnih tematskih aplikacija. Nama su za oko zapele one namijenjene skijašima i borderima.

Korisnicima 'pametnih' mobilnih uređaja na raspolaganju su zaista brojne aplikacije, od onih koje prate kretanje vremena, pa do onih s lavinskim izvješćima. Tu su i online mape skijališta, webcamovi, ali i satovi škole skijanja. 

1. SKI FORECAST (besplatna)

Vjerojatno najbolja mobilna skijaška vremenska prognoza, koja korisnicima donosi i informacije o trenutnom stanju na više od 800 europskih skijališta. Nudi 15-dnevnu prognozu vremena, visinu snijega, vjerojatnost snježnih padalina, temperaturu zraka, brzinu i smjer vjetra, a nudi i mogućnost postavljanja omiljenih odredišta. 

-.-aplikacije-.-
2. SKI TRACKS (0,99 USD)

Startajte aplikaciju prilikom izlaska na stazu i aplikacija će bilježiti svaki vaš pomak tokom dana. Ova zanimljiva aplikacija će na osnovu lokacijskih usluga vašeg telefona bilježiti vašu brzinu, poziciju, prijeđenu udaljenost, nagib padine, a dozvoljava i upload fotografija koje je kasnije moguće spojiti s tracklogom i pogledati sve zajedno na Google Earthu. Pazite samo da je baterija mobilnog telefona napunjena prilikom izlaska na stazu!

-.-aplikacije-.-
3. SKIMAPS (2,99 USD)

Skinite mapu skijališta na kojem se nalazite, upalite lokacijske usluge vašeg telefona i pronađite svoju poziciju na skijalištu. Moguće je i slanje točne pozicije prijateljima, isto kao i pronalaženje prijatelja na stazi. Moguće je također snimanje trackloga sa grafičkim prikazom, brzinom i udaljenosti s uključenom nadmorskom visinom. Na raspolaganju su i webcamovi, no u tom slučaju je potrebno uključiti pristup Internetu. 

-.-aplikacije-.-
4. SKI SCHOOL INTERMEDIATE (4,99 USD)

Onima koji vole učiti na daljinu, pretvarajući teoriju u praksu, namijenjena je aplikacija imena Ski School Intermediate koja ima zadatak unaprijediti skijašku tehniku vlasnika telefona (i aplikacije), omogućiti kvalitetnije skijanje na rubnicima ili pak izvođenje još kvalitetnijeg zavoja. Zanimljivo je da se možete snimiti kamerom mobitela te pomoću "split screena" usporediti svoju vožnju s učiteljevom. 

-.-aplikacije-.-
5. MAMMUT SAFETY (besplatna)

Svo iskustvo i znanje Mammut je pretočio u aplikaciju namijenjenu outdoor entuzijastima. Aplikacija nudi sve neophodne informacije poput lavinskog izvješća, 'GPS trackera' koji može slati točnu poziciju unesrećenog spasilačkoj službi. Aplikacija iz ranga "ne dao Bog".

-.-aplikacije-.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 11. ožujka 2012.   08:09h

    Član od:
    11.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Pula

    ne bi škodilo navesti za koje mobilne uređaje (iz slika se da naslutiti da su samo iPhone-i u igri...), pretpostavljam da ima i za android, blackberry, windowse 7.5...

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 337935
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr